röplabda

2020.08.03. 14:51

Kedden a BRSE belevág a közepébe

Lassan csaknem mindenki megérkezik Békéscsabára, így Tóth Gábor vezetőedző a hétfői ismerkedés után keddtől már az eltervezett program alapján kezdheti el csapatával a munkát az Extraliga 2020–21-es szezonjára.

G. P.

Szombaton megérkeztek Magyarországra a Swietelsky-Békéscsabai RSE tengerentúli légiósai, a 22 esztendős nyitásfogadó ütő, Lindsey Vander Weide és a szintén 22 éves center és feladó poszton is otthonos M’Kaela White. A két egyesült államokbeli játékos Washingtonból indulva zürichi átszállással landolt Budapesten, hogy onnan új állomáshelyük felé vegyék az irányt. Szintén befutott a szlovák válogatott feladó, a korábban Békéscsabán egy szezont már lehúzó Barbora Koseková is.

A röplabdázók mellett a szakemberek is útra keltek. A csapat olasz statisztikusa, Antonio Ferrari egyenesen Rómából érkezett, hogy immáron negyedik szezonját kezdje meg a BRSE kötelékében. Szlovéniában csatlakozott hozzá az az Alen Bektasevic, aki tavaly már a stáb tagja volt, idén pedig másodedzőként segíti Tóth Gábor munkáját.

M’Kaela White, és Lindsey Vander Weide a budapesti repülőtéren

A csapat 18 éves liberója, Rády Boglárka azonban egyelőre még távol marad a Békéscsabai Röplabda Akadémián zajló tréningektől, hiszen nem múló térdfájdalmai miatt, a napokban megműtötték. A beavatkozás jól sikerült, így a fiatal játékos néhány hét késéssel, de bekapcsolódhat a felkészülésbe.

A hét első napján rajtuk és a stáb külföldi tagjain is elvégzik a központi PCR-tesztet.

Időközben a BRSE több őszi Extraliga-mérkőzésének is „megtalálták” az időpontját. A BRSE október 4-én a Vasas otthonában kezd (a visszavágót november 21-én rendezik), az első hazai mérkőzésre október 16-án az UTE ellen kerül sor. A kék-fehérek október 24-én a Nyíregyházát, november 7-én a Diósgyőrt fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában