Kézilabda

2020.07.16. 11:59

Ifjabb Skaliczki László edzi a Belvárt

Az elmúlt hónapok rendhagyó eseményei mellett a háttérben is komoly szervezeti változások történtek az NB II-es békéscsabai Belvárosi DSK férfi kézilabda-csapatánál. A felnőtt és a legidősebb utánpótlás csapatok edzői munkáját ifjabb Skaliczki László veszi át augusztus elsejétől, aki legutóbb NB I-es kluboknál látott el edzői feladatokat.

G. P.

– Skaliczki László nem ismeretlen az egyesületünknél, hiszen játékosként és barátként folyamatosan figyelemmel kísérte a csapatunk tevékenységét – jegyezte meg Svanda Zoltán elnök. – Egyesületünk fő célja továbbra is az utánpótlás-nevelés, ezért a szakmai munka további javítására tett javaslatait is várjuk. Az utánpótlás csapatoknál több személyi változás történt. Labos Tibor és Vlcskó Bence az Előre NKSE utánpótlásánál vállalt edzői feladatokat, azonban a kapus ezzel párhuzamosan a Belvár stábját is erősíti. Nagyon örülünk annak, hogy edzőink szakmai felkészültségét elismerik és keresik más egyesületektől.

A klubnál örvendetesnek tartják, hogy több edzőjük rendelkezik vagy hamarosan rendelkezni fog a legmagasabb osztályú szakmai feladatok ellátására jogosító edzői licenc-szel, ezzel is biztosítva az egyesület vezetésének elkötelezettségét a színvonalas edzői munkára.

– A több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező edzői stábot a 2020–2021-es bajnoki évadban Perényi László, Árendás Istvánné, Marton-Laurinyecz Éva, Latorcai Gergely, Márton Máté, Vlcskó Bence és Svanda Zoltán alkotja. A felnőtt csapatunk kerete néhány helyen változni fog. A hosszabb ideje sérült játékosaink ismét elkezdhették az edzéseket és várhatóan több meghatározó fiatal játékos is érkezik a Belvár csapatához – ismertette Svanda Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában