Asztalitenisz

2020.07.02. 09:07

Idén is bizonyítottak a berényiek

A Moatsz a fővárosban rendezte meg az asztalitenisz extraliga férfi és női négyes döntőjét. A kétnapos viadalon a férfiaknál a HED-LAND Mezőberényi SE együttese drámai csatában 4:3-ra kapott ki a bronzmérkőzésen a Szécsény csapatától, így megismételte tavalyi negyedik helyét. A bajnoki címet az elődöntőben a berényieket legyőző pécsi PTE-PEAC szerezte meg, amely a fináléban 4:3-ra verte a Celldömölk együttesét. A nőknél a Budaörs nyerte az aranyérmet. A Moatsz a fővárosban rendezte meg az asztalitenisz extraliga férfi és női négyes döntőjét. A kétnapos viadalon a férfiaknál a HED-LAND Mezőberényi SE együttese drámai csatában 4:3-ra kapott ki a bronzmérkőzésen a Szécsény csapatától, így megismételte tavalyi negyedik helyét. A bajnoki címet az elődöntőben a berényieket legyőző pécsi PTE-PEAC szerezte meg, amely a fináléban 4:3-ra verte a Celldömölk együttesét. A nőknél a Budaörs nyerte az aranyérmet.

V. L.

Sebestyén Péter volt a mezőberényi csapat húzóembere a négyes döntőben /Fotó: Moatsz/

Fotó: Hoffer Szilvi / Peli Laszlo

Jámbor Zoltán, a mezőberényiek szakosztályvezetője a következőket mondta a négyes döntőről.

– A fiúk jól helytálltak az erős mezőnyben. Már a Final Four előtt is mondtam, hogy mi az esélytelenek nyugalmával készülünk a pécsiek elleni elődöntőre. Ezen a mérkőzésen nagyon közel álltunk a bravúrhoz a későbbi bajnokcsapat ellen, és mindezt a mérkőzés után a baranyaiak is elismerték. Bár 4:1-re kikaptunk, de három mérkőzésen is 3:2-re nyertek a pécsiek, úgy, hogy két találkozón is a döntő szettben egyenlő állás után dőlt el a mérkőzés sorsa, és sajnos nem a mi javunkra. Kíváncsi lettem volna arra, ha a párosban vezetést szerzünk, majd Sebestyén Péter Demeter elleni sikere után, hogy a 2:0-s előnyünket követően mit lépnek a pécsiek. Persze a sportban nincsen ha…

Sebestyén Péter volt a mezőberényi csapat húzóembere a négyes döntőben /Fotó: Moatsz/

A berényi sportvezető szavait támasztja alá Pető Zsoltnak, a pécsiek szerb válogatott játékosának a véleménye, akinek ez volt az első magyarországi Final Fourja.

– Gratulálok a Mezőberénynek. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert nekik nincs vesztenivalójuk, erre készültünk is. Még jó is, hogy így alakult, ennek pozitívabb hatása lehet a csapatunkra nézve a folytatásban, mint ha simán nyertünk volna.

A bronzmérkőzésen a Szerva ASE Szécsénnyel találkoztak a mezőberényiek. Azt mindenki tudta, hogy a két közel azonos tudású csapat között a pillanatnyi forma dönthet. Az alapszakaszban Szécsényben a berényiek győztek 4:3-ra, míg Mezőberényben a Nógrád megyei alakulat nyert ugyanilyen arányban.

– Sajnos a párost ezúttal is 3:2-re buktuk el, úgy, hogy a döntő szettben 11:9-re győztek a szécsényiek. Ezután elhúzott 2:0-ra a nógrádi csapat, ám a mieink nem adták fel, és 3:2-re fordítottak. Szeretném kiemelni Sebestyén Pétert, aki ezen a találkozón két partit is hozott, és különösen a korábbi többszörös magyar bajnok, Jakab János elleni sikere megsüvegelendő, hiszen az első szettben 11:2-re kapott ki, és innen fordított 3:1-re. A mindent eldöntő találkozón a rutinos Németh János három szoros szettben legyőzte Vajda Viktort, így a szécsényiek állhattak a dobogó harmadik fokára. Itt szeretném elmondani, hogy bár a mi meccseink nem kerültek a képernyőre, de a közvetítésben többször is megemlítették Mezőberény nevét, ami öregbítette a város jó hírnevét. Siklósi István polgármester úr is gratulált a negyedik helyhez – értékelt Jámbor Zoltán.

A jövővel kapcsolatban megtudtuk, hogy a HED-LAND Mezőberényi SE csapata együtt marad a következő szezonra. A kiszivárgott információk alapján a 2020–2021-es idényben három erős együttes lesz a férfi Extraligában, a bajnok pécsiek együtt maradnak, a Szécsénybe tart a celldömölkiek fiatal, válogatott játékosa, Szita Márton, míg a Vas megyei alakulat egy osztrák légióssal pótolja Szita Mártont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában