Labdarúgás NB II.

2020.07.26. 18:03

Egygólos csabai vereség született Csákváron

A két NB II.-es együttes egy héttel a bajnoki rajt előtt vasárnap délután tartotta a főpróbát. A lila-fehéreknél a korábbi sérültekhez (Farkas M., Pilán, Hursán, Bidzilya) csatlakozott Kitl Miklós. Jó hír viszont, hogy a hosszabb kihagyás után Máris Dominik már leülhetett a kispadra. Ugyancsak ott foglalt helyet a Bp. Honvédból próbajátékra érkezett, 18 éves védő Fazekas Lóránt.

V. L.

20200223 Békéscsaba BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE – VÁC FC labdarúgó NB II mérkőzés Képen: NIKOLA PANTOVIC #10, BONIVÁRT ERIK #8 Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Csákvár–Békéscsaba 1912 Előre 2–1 (2–1)

Labdarúgás Felkészülési-mérkőzés, Csákvár, 200 néző. V.: Szűcs L. Csákvár: Markek – Posztobányi (Papp M. 60.), Vukaszovics, Albert I., Koch (László N., 60) – Mészáros D. (Mim, 60.), Madarász – Baracskai (Nándori, 60), Kocsis, Sejben – Daru (Gambayar, 60.). Vezetőedző: Visinka Ede. Békéscsaba: Uram – Szalai, Nagy S. (Fazekas L., 72.), Bora, Mészáros M. (Máris, 72.) – Babinyecz (Hodonicki, 46.), Kovács Á. (Szabó P., 46.), Király, Pantovics – Lukács (Oláh L., 32.), Paudits. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

4. perc: Baracskai és Posztobányi okozott zavart a csabai védelem balodalán, a keresztbe lőtt labdát, Sejben az ötösről a jobb alsó sarokba helyezte, 1–0.

19. perc: Pantovics balról átívelt a jobb oldalra, az előre húzódó Szalai 16 méterről a jobb sarokba lőtte a pettyest, 1–1.

36. perc: Madarász hozta zavarba a csabaiak bal oldali védelmét, pontosan lőtt középre, és az érkező Daru 8 méterről a tehetetlen Uram mellett a kapu közepébe lőtte a labdát, 2–1.

Nikola Pantovicsról (lilában) /Fotó: Archív BMH/

A vasárnapi találkozón gyorsan megszerezte a vezetést a csákvári együttes, egy védelmi hiba után. A hazaiakat megnyugtatta a gól, akik enyhe mezőnyfölényben játszottak. A lila-fehérek is próbálkoztak, és a 19. percben Szalai szép lövésével egyenlíteni tudtak. Ezt követően feljött a Békéscsaba, ezt jelezte, hogy a félidő közepén egy perc alatt két szögletet is rúghattak. Jó iramú, küzdelmes mérkőzést láthattak a szurkolók, mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de azok kimaradtak. A 32. percben Lukács megsérült, helyére Oláh állt. A 36. percben a hazaiak ismét vezetést szereztek a korábbi NB II-es gólkirály, Daru révén.

A szünetben kettőt cserélt Schindler Szabolcs, Hodonicki és Szabó P. lépett pályára Babinyecz és Kovács Á. helyett. Az első negyedórában többször is veszélyeztetett az Előre, de baj volt az irányzékkal. A hatvanadik percben a csákváriak mestere öt helyen változtatott. Mezőnyjáték folyt a pályán, a csabaiak mindent megettek az egyenlítésért, de nem sikerült bevenniük a hazaiak kapuját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában