Vízilabda

2020.05.25. 10:36

Megújult környezetbe térnek vissza a csabai vízilabdázók

Koronavírus ide, koronavírus oda, a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klubban az élet semmilyen szinten nem állt le. A márciusi, áprilisi időszakban a lakás falain belül, esetleg az udvarban végezték a fiatalok a napi szárazföldi penzumot. Mostanság már együtt is hasonló feladatokat végeznek az edzők irányításával, és az ígéretek szerint hamarosan vízre is szállhatnak a pólósok.

G. P.

Szintén a csapattal kapcsolatos jó hír az is, hogy a holtidőszakban megújultak az elavult és elnyűtt öltözők.

– Az elmúlt években rengetegszer próbálkoztunk különböző fórumokon felhívni a figyelmet, hogy az Árpád fürdő egyes közösségi helyiségeiben a mindennapi használatra méltatlan körülmények között tudjuk csak fiatal sportolóinkat fogadni – fogalmazott dr. Szilágyi Kristóf vezetőedző.

– Nem volt nehéz dolgom meggyőzni klubunk vezetőségét, hogy a nem tervezett leállás alatt vegyük a saját kezünkbe a dolgokat. Régi adósságunk volt ez az egyesület tagjai felé, ezért saját magunk csináltuk meg az öltözőinket, irodánkat. Megálmodtam, és egyesületünk színeit beépítve, megterveztem egy környezetet, ami Mák István és Vidovenyecz Pál által valósággá vált.

Közel félmillió forintba és két hónapnyi társadalmi munkaórába került, hogy ilyen öltözője lett az utánpótlás- és a felnőttcsapatnak, valamint hogy az irodában is több lett a hely. Csak az utánpótlás öltözőben 93 darab kétágú akasztót helyeztek fel, plusz az eddigi fémcsövek elhelyezését is úgy alakították át, hogy minél több helye legyen a sportolók táskáinak, ruháinak. Elvileg a cipőkön a papucsokon kívül semminek sem szabad a földön lennie.

– A felújítás végső szakaszában rengeteget segített a pakolásban, és a takarításban néhány utánpótláskorú játékosunk: Bozgán Bence, Bucsi Fecó, Gellény Zétény, Pónya Tibi és Vidovenyecz Zsombi – folytatta a vezetőedző.

– A mai világban kiemelten fontos, hogy kulturált körülmények között tudjanak készülni egy-egy edzésre vagy mérkőzésre a játékosok, mert ennek az eredményekben is hatása lehet – mondta dr. Szilágyi Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában