Atlétika

2020.04.15. 11:04

Elkészítették a versenynaptárt az atlétáknak

A szakági referensek bevonásával a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a Magyar Atlétikai Szövetség létrehozott egy alternatív versenynaptár-tervezetet a 2020-as szezonra. Annyi bizonyos, hogy ez a tervezet is napról-napra változásokon megy majd át az újabb információk és döntések nyilvánosságra hozatalával.

G. P.

A felnőtt országos bajnokság esetében figyelembe vették a World Athletics által javasolt idősávot a nemzeti bajnokság megrendezésére – ezen időpontban biztosan nem lesz nemzetközi esemény a globális versenynaptárban, így az ob a tervek szerint augusztus 8–9-re, a csapatbajnoki döntő szeptember 5–6-ra, a Szuper Liga-döntő pedig szeptember 12–13-ra került. A Gyulai Memorial időpontja az eredetileg tervezett július 7-e.

A lehetőségekhez mérten természetesen az összes elmaradó versenyt igyekeznek pótolni.

Gyaloglás tekintetében a Szlovák Atlétikai Szövetség tájékoztatása alapján ősszel tervezik pótolni a dudince-i versenyt (ehhez igazítanák a 20 km-es ob időpontját). Tavasszal ez a verseny jelentette volna a békéscsabai Kovács Barbara számára is az első olimpiai kvalifikációs lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában