e-sport

2020.03.26. 16:43

Foci helyett online FIFA bajnokságot indítanak

A kialakult helyzetre való tekintettel elmaradnak a labdarúgó mérkőzések, de a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága és a Game Pub Esport Bár megoldást talált a sport szerelmeseinek.

5532231 14.06.2018 Goalkeeper Abdullah Al-Mayouf Saudi Arabia) muffs a catch during the group stage match of the 2018 FIFA World Cup between the national teams of Russia and Saudi Arabia. Alexey Filippov

Forrás: AFP/Sputnik

Fotó: Alexey Filippov

Bár minden mérkőzés elmarad a veszélyhelyzet ideje alatt, a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága a Game Pub Esport Bár csapatával összefogva megoldást talált arra, hogyan vészelhetik át a labdarúgás szerelmesei ezt a nehéz időszakot.

A jelenlegi „élő foci” szünetben online FIFA bajnokságot indítanak az egyesületekben sportoló labdarúgók, edzők, sportvezetők, játékvezetők számára.

A verseny lebonyolítása PS4 és XBox játékkonzolokon történik egy az egy ellen, oda-vissza vágós szabály szerint, a jelentkezők csoportmérkőzéseken küzdenek meg egymással, majd a továbbjutókat ágrajzokba sorolják. A mérkőzések hossza kétszer öt perc. A tizenhat évnél fiatalabb nevezőknél szülői engedély szükséges.

A április 1 és 30. között megrendezendő bajnokságra eddig 57-en jelentkeztek, de a szervezők jövő hét kedd éjfélig várják a nevezéseket.

A versenyre a jelentkezés ingyenes, viszont előregisztrációhoz kötött. Az első három helyezett MLSZ ajándékcsomagokat kap.

A szervezők lehetőségekhez mérten próbálják a nézők számára is könnyen elérhetővé és követhetővé tenni a mérkőzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában