Kézilabda

2020.02.03. 10:36

Játszani akartak és nem fogadták el a könnyű győzelmet a szeghalmi serdülő kézilabdázók

Otthon felejtette az ellenfél a játékengedélyeket a Dunakanyar KA serdülő leánycsapata, így győzött (volna) a Szeghalmi NKC a novemberi bajnoki mérkőzésen. Az együttes 14-15 esztendős játékosai azonban úgy döntöttek, játsszák újra a mérkőzést, a pályán dőljön el a két pont sorsa. A januári megismételt találkozót aztán elveszítették a lányok, de sportszerűségből jelesre vizsgáztak.

G. P.

A novemberre tervezett találkozó rangadónak számított az I. osztályú bajnokság Keleti csoportjában a Dunakanyar KA ellen.

A küzdelem ugyanakkor elmaradt, mert a vendégek véletlenül otthon hagyták a játékengedélyüket; az MKSZ szabályzatának értelmében így 10–0-val a hazai csapat nyerte (volna) a találkozót. A sárrétiek el is könyvelhették volna a mérkőzést, de ők is csalódottak voltak a találkozó elmaradása miatt.

Ritka sportemberi magatartásról tett tanúbizonyságot a Szeghalmi NKC

Zsadányi Sándor, a csapat vezetőedzője megkérdezte a lányoktól, hogy mi lenne, ha újrajátszanák a mérkőzést? Összeültek a lányok, majd a csapatkapitány közölte, mindenki arra szavazott, hogy a pályán, játékkal szeretnék megszerezni a két pontot a váciak ellen.

– Nagyon ritkán szoktam elérzékenyülni, de látva a játékosaim viselkedését és hallva a döntésüket, kicsit én is meghatódtam – mondta Zsadányi Sándor vezetőedző az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozva. – Hihetetlenül büszke voltam rá, hogy ilyen csapatom van és belegondoltam, felnőtt fejjel milyen ritkán találkozunk ezzel a gondolkodással, a gyermeki ártatlansággal, amely most ilyen szép történetet eredményezett. Mindig igyekszem arra tanítani őket, hogy ne csak sportolók, hanem jó emberek is legyenek, de ez a nagybetűs sportemberi magatartás kicsit még engem is meglepett, ugyanakkor nagyon boldoggá tett.

Zsadányi ezután tájékoztatta a váci klubot a döntésükről, akik az MKSZ-hez fordultak. A szövetség elfogadta a kérést, újrajátszhatták a meccset. A meccset nemrégiben, januárban ismételték meg: az azóta két kulcsemberüket sérülés miatt elvesztő szeghalmiak otthonában 30–26-ra a Dunakanyar KA győzött. A felemelő gesztust viszonozták a váciak is: az érintett mérkőzés előtt a Békés megyeiek valamennyi játékosának csokival köszönték meg a sportemberi nagyságukat, valamint vendégül látták az egész csapatot az Váci NKSE–Érd NB I.-es bajnokin is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában