Eurokegel

2024.05.16. 16:35

Sámsoni biliárdos nyerte a harmadik nagydíjat

A békéssámsoni Horváth Zoltán sikerével zárult a 2023-24-es szezon III. Eurokegel Magyar Nagydíj versenye, melyet a Társaság a Nemzetközi Bábus Biliárdért (TNBB) szervezett meg szombaton a békési Wolf Team biliárd termében.

Bakulya Mihály

Kiss László a döntőt ugyan elveszítette, de a ranglistán az élre állt. Fotó: TLT

A házigazda, Farkas László nagyszerű körülményeket biztosított a meghívott 16 versenyző számára. A résztvevők négy csoportban kezdték meg a tornát, a továbbjutást érő helyek sorsa remek mérkőzéseken, nagy küzdelemben dőlt el. A délutáni órákra alakult ki a negyeddöntők mezőnye, onnan pedig már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a játék.
Az elődöntőben összeakadt egymással a legutóbb harmadik Pardi Roland, illetve a második Kiss László. A másik párban a gyulai Ungor István csapott össze az előző versenyen helyezetlen, ám ezúttal rendkívül motivált Horváth Zoltánnal. A két ikonikus fiatal játékos párharcában Kiss László, az első szorosabb szett után magabiztos játékkal 3:0 arányban győzedelmeskedett. Horváth Zoltán veretlenül várta a nagy neveket legyőző Ungor Istvánt. A sámsoni versenyző két rendkívül szoros szett (96-100, 92-100) után egy kényelmesebb harmadik játszmában zárta le a mérkőzést.
Mivel a tornán bronzmérkőzést nem rendeznek, így Pardi Roland és Ungor István megosztott harmadik helyezésnek örülhetett. A döntő találkozó kérdése az volt, hogy Kiss László a második nagydíj ezüstérme után tud-e javítani eredményén, avagy a legutóbbi nemzetközi eurokegel verseny győztese, Horváth Zoltán a magyar mezőnyben is diadalmaskodik?
A két kiváló játékos felváltva nyert egy-egy szettet magabiztos teljesítménnyel, fokozva ezzel az izgalmakat. Kiss egyenlítése után Horváth ismét magára talált és a harmadik játékot meggyőző fölénnyel nyerte, majd a negyedik felvonásban sem vett vissza a fordulatszámból.
Horváth Zoltán egész napos remek teljesítményt nyújtva nyerte meg a III. Eurokegel Magyar Nagydíjat, az ismét ezüstérmes Kiss Lászlónak az újabb második helyezéséhez az nyújthatott vigaszt, hogy a TNBB ranglistáján átvette a vezetést.

Eredmények. Negyeddöntők: Pardi Roland (Szentes)–Nikora Norbert (Gerendás) 3:0, Kiss László (Mezőberény)–Harmati László (Mezőberény) 3:1, Németh László (Békéscsaba)–Ungor István (Gyula) 2:3, Horváth Zoltán (Békéssámson)–Vári László (Csökmő) 3:0. Elődöntő: Pardi Roland–Kiss László 0:3, Ungor István–Horváth Zoltán 0:3. Döntő: Horváth Zoltán–Kiss László 3:1,

Végeredmény: 1. Horváth Zoltán, 2. Kiss László, 3. Pardi Roland és Ungor István.

A ranglista élcsoportja: 1. Kiss László 54 pont, 2. Pardi Roland 45, 3. Tomka Lajos (Békéscsaba) 42, 4. Horváth Zoltán 41, 5. Nikora Norbert 40, 6. Filadelfi Mihály (Békéscsaba) 39, 7. Tímár András (Gyomaendrőd) 32, 8. Vári László 24, 9. Ungor István 22, 10. Turi Zoltán (Békés) 22.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában