Kézilabda

2020.01.30. 17:51

Két hetedik hely született a diákolimpia döntőjében

Győrben rendezték meg a napokban az V–VI. korcsoportos diákolimpia országos nyolcas döntőjét, amelyben két Békés megyei csapat szerepelt. A szervezők a megnyitó előtti értekezleten elmondták, hogy idén is nagyszámú nevezés érkezett kézilabdában, a középiskolások korosztályában a két nem képviseletében több mint 250 csapat adta le nevezését a tanév elején.

V. L.

A lányoknál az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium együttese a csoportmérkőzések során 22–21-re kikapott a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakgimnáziumtól, 32–11-re a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumtól, és 26–17-re legyőzte a Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium csapatát így a csoportjukban a harmadik helyen végeztek. A keresztjátékban a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium gárdájától 21–16-ra kaptak ki Marton Richárd tanítványai. A helyosztón az orosháziak ismét a Debrecennel játszottak, és 20–15-re nyertek, így a hetedik helyen végzett a Táncsics csapata. A bajnoki címet a fonyódi Mátyás Király Gimnázium nyerte, amelynek az orosházi Vajer Blanka is tagja volt.

A fiúknál a Békési Szegedi Kis István Református Gimnázium együttese képviselte Békés megyét. A csapat a csoportmérkőzések során 2 ponttal harmadik lett, miután 28–24-re legyőzte a Győri Apor Vilmos Gimnázium együttesét, és 35–25-re kikapott a budapesti Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumtól, és 28–15-re a későbbi győztes balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium csapatától. A keresztjátékot 26–20-as vereséget szenvedett a békési csapat a Balmazújvárostól, majd a 7. helyért 33–21-re nyert a házigazda Győr ellen,

A békési csapatot Papp Bálint, Jámbor-Kardos Viktor és Cifra Tibor edzők készítették fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában