Labdarúgás

2019.11.30. 20:00

Két győzelemmel kezdett Békés megye

Szombaton és vasárnap Füzesgyarmat a házigazdája a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt Megyei Amatőr-válogatottak Országos Nagypályás Tornája regionális selejtezőjének.

Gajdács Pál

A Közép- és Délkelet-magyarországi régióban hagyományosan Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye válogatottja csatázik a négyes döntőt érő első helyért. A viharsarki alakulat két győzelemmel zárta az első napot, ami jó kiindulóalap lehet a vasárnapi folytatáshoz.

A kora délután Jász-Nagykun-Szolnok ellen ki-ki meccset játszott a csapatunk. Mindkét félnek megvoltak a lehetőségei ahhoz, hogy döntésre vigyék a dolgot, de míg az ellenfél valamennyit elpuskázta, addig mi a végén Miszlai László révén betaláltunk. A szénásiak támadója Papp Zsolt bal szélről átívelt labdájára érkezett a túloldalon és pontosan fejelt keresztbe a hosszú sarokba, amire a szolnokiaknak már nem maradt idejük válaszolni.

A késő délutáni programban Pest legjobbjai vártak a megyei alakulatra. Kifejezetten baljósan kezdődött számunkra a találkozó, hiszen az ellenfél – kihasználva egy védelmi megingást – már a 2. percben megszerezte a vezetést, igaz erősen lesgyanús szituációból. A folytatásban már domináltuk a játékot, akadt 3-4 ígéretes akciónk, a góllal azonban adósak maradtak játékosaink. A pestiek szünet után is az eredmény óvását tartották szem előtt. Csapatunk nagy nyomás alá helyezte az ellenfelet, így csak idő kérdése volt az egyenlítés. Ez az 52. percben jött el, amikor Wéber László 22 méteres szabadrúgásból egyenlített. A maradék időben hajtottunk a győztes gól megszerzésére, és Veres Zsolt jó 16 méteres pontos lövésével ez is összejött. Természetesen nagy volt az öröm, hiszen a két győzelemmel jelentősen megnőtt az esélyünk a továbbjutás kiharcolására.

Ismeretes, hogy a négy régiógyőztes jövő hétvégén Lipóton csap össze annak érdekében, hogy az országot képviselhesse a 2020/21-es évi UEFA Régiók Kupáján.

Mögöttünk 2 pont hátránnyal Bács-Kiskun megye áll, melyet ha sikerül legyőznünk vasárnap délelőtt, akkor a Csongrád elleni találkozónknak már nem lenne tétje.

– Az első mérkőzésen még nem volt elég folyamatos a játékunk, ráadásul az ellenfél is nagyon jól teljesített. Végül a jobb helyzetkihasználásunknak köszönhetően sikerült megnyernünk a meccset, és azt gondolom, hogy nem is éremtelenül. A második összecsapáson egy nagyon kellemetlen stílusú csapattal találkoztunk, ráadásul már az elején hátrányba kerültünk, de végig irányítottuk a játékot és megérdemelten fordítottunk. Örülünk a győzelmeknek és bízunk a holnapi hasonlóan eredmény folytatásban! – értékelte a napot Brlázs Gábor, a megyei válogatott edzője.

Az első nap eredménysora

Bács-Kiskun–Pest 0–0

Vezette: Barta Tibor.

Békés–Jász-Nagykun-Szolnok 1–0 (0–0)

Vezette: Gargya Balázs Gábor.

Békés: Lévai – Boros, Wéber (Szabó Á., 31.), Nagy S., Cserna – Nagy G. (Papp Zs., 49.), Krajcs, Gedó (Borgulya, 31.), Kardos – Bondár (Miszlai, 49.), Sztojka. Edző: Brlázs Gábor.

Gól: Miszlai (56.).

Csongrád–Bács-Kiskun 2–3 (0–2)

Vezette: Szalai Zoltán.

Gól: Szilágyi, Széll, ill. Dostyicza 2, Szabó Zs.

Pest–Békés 1–2 (1–0)

Vezette: Skultéti Csaba.

Békés: Démusz – Boros, Wéber, Szabó Á., Veres – Tóth G. (Sztojka, 45.), Gedó, Borgulya (Krajcs, 45.), Nyéki – Miszlai, Papp Zs. Edző: Brlázs Gábor.

Gól: Pádár (2.), ill. Wéber (52.), Veres (60.).

Jász-Nagykun-Szolnok–Csongrád 0–0

Vezette: Polyák Attila Péter.

A torna állása: 1. Békés 6 pont (3–1), 2. Bács-Kiskun 4 (3–2), 3. Csongrád 1 (2–3), 4. Pest 1 (1–2), 5. Jász-Nagykun-Szolnok 1 (0–1)

A vasárnapi program

10.00: Békés–Bács-Kiskun

11.30: Jász-Nagykun-Szolnok–Pest

14.00: Csongrád–Békés

15.30: Bács-Kiskun–Jász-Nagykun-Szolnok

17.00: Pest–Csongrád

Azonos pontszám esetén a sorrendet az alábbiak szerint kell megállapítani: 1. több győzelem, 2. gólkülönbség, 3. több rúgott gól, 4. egymás elleni eredmény, 5. színes lapok után járó kevesebb hibapont, 6. sorsolás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában