Kézilabda

2019.09.07. 13:26

Búcsúzott a békési együttes a Magyar Kupától

Kiesett a Magyar Kupában az Optimum-Solar Békési FKC NB I B-s férfi kézilabdacsapata. A viharsarki alakulat a bajnokságban is rivális Kecskemét otthonában maradt alul egyetlen góllal.

Verasztó Lajos

Kecskemét Piroskaszörp–Optimum Solar-Békési FKC 28–27 (15–12)

Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Kecskemét, 450 néző. V.: Földesi, Halász. Békés: Pajkó – Csuka, Haszilló 4 (1), MORVA 7 (3), Kiss R., FERENCZI 5, Megyeri. Cs.: Takács 1 (kapus), GÁL 4, Fedor 3, Bátky P., Székely 2, Boda, Kecskés 1, Dénes. Edző: Papp Bálint. A Kecskemét legjobb dobói: dr. Bíró 8 (3), Csordás 6.

Kiállítások: 12, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 4/4.

A találkozó kezdeti szakasza kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak góljaira rendere válaszoltak a vendégek. A félidő közepén egy jó szakaszt kihasználva háromgólos előnyre tett szert a Kecskemét, amit a szünetig sikerrel őrzött meg. A második játékrész elején mintha az öltözőjükben ragadtak volna a vendégek, néhány perc elteltével már 6 gól volt a differencia a csapatok között. A folytatásra rendezték soraikat a békésiek, és a félidő közepére három gólra feljöttek. Ez a lendület a továbbiakban is kitartott, így az 55. percben egyenlített a Békés. A rutinos Bíró vezérletével azonban a hazaiak újítani tudtak, és minimális különbséggel megnyerték a mérkőzést, ezzel a sorozat második fordulójába jutottak.

Papp Bálint: – Jó erőkből álló Kecskeméttel játszottunk. Sajnos a második félidő elején túl nagy előnyt adtunk ellenfelünknek, így most nem maradt más tisztem, csak gratulálni a továbbjutásukhoz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában