Vívás

2019.09.23. 14:30

A lánycsapat és Keszthelyi Zsombor áll az élen

Kiváló eredményekkel kezdték meg a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia juniorjai a 2019–20-as idényt. A budapesti junior és kadet Magyar Kupa versenyen győzött a lánycsapat, egyéniben Keszthelyi Zsombor, és ezüstérmes lett a fiú kvartett. Az MK egyben mindkét korosztályban válogató verseny is volt.

Gajdács Pál

Kazár Dóra, Petri Renáta, Dékány Kinga, Oláh Lili

A junior fiúk 130 vívót számláló mezőnyében a békéscsabai párbajtőrözők közül Keszthelyi Zsombor szerepelt a legjobban a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A veretlen csoportkör után sorrendben az MTK-s Frichet, a balatoni Feketét, a honvédos Szilágyit legyőzve jutott be a 8 közé. A kadet rangsort magabiztosan vezető, Kovács (Alba Regia) következett. Zsombor egyre jobban vívott, s magabiztosan hozta ezt az asszót is.

Keszthelyi Zsombor /Beküldött fotók/

Ezután a ranglistát vezető tapolcai Csérit kellett legyőzni (15:13), majd az aranycsatában a Honvédos Szakmári várt Zsomborra. Az egyre magabiztosabb csabai fiú ezt a kiélezett mérkőzést is a maga javára tudta billenteni (15:13), s így veretlenül állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Érdemes kiemelni, hogy Zsombor első éves juniorként remekelt.

Kolczonay Balázst az MTK versenyzője, Bartkó fosztotta meg a döntőbe jutástól, ő a 15. helyet szerezte meg. Szabó Bence a 32-es táblán kikapott a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián, Viktor nevű fiától, és 20. lett.

Balról: Keszthelyi Zsombor, Kolczonay Balázs, Lenkefi Soma, Szabó Bence

A lányok 87-en kezdték meg a versenyt. Hét csabai nevével találkozhattunk a 64-es táblán. Bencsik Anna és Krnács Anna kiesett a 32 közé jutásért, öten azonban megállíthatatlanul meneteltek egészen a 16-os tábláig. Dékány Kinga szoros asszóban vereséget szenvedett válogatottbeli társától, a tatabányai Gnám Tamarától, Rácz Odettet pedig a remek napot kifogó, még csak serdülő (!) klubtárs, Oláh Lili búcsúztatta. Kinga és Odett egyaránt 9. lett.

Petri a BVSC-s Borsodyt, Kazár Dóra az ugyancsak a vasutasokhoz tartozó Demetert győzte le a 8-as döntőbe jutásért vívott asszóban. Három csabai a nyolc között, öt a legjobb tízben! Itt aztán vége szakadt a győzelmek sorának, Renátát a tatai Büki, Dórát a BVSC-s Andrásfi, Lilit a szintén BVSC-s Tóth búcsúztatta. A csabai lányoknak az 5., 7., 8. hely jutott.

Kazár Dóra, Petri Renáta, Dékány Kinga, Oláh Lili

A csabai kadetek ezúttal halványabban szerepeltek, Oláh Lili 21., Bencsik Anna 22., Lenkefi Soma Boldizsár 32. lett.

A csapatversenyek mutatják meg igazán egy klub erejét, s a hétvégi eredmények láttán a békéscsabaiak méltán lehetnek büszkék.

A junior hölgyek 11 csapatot számláló mezőnyében az AVA Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta, Oláh Lili összeállítású csapata először az OVSE-Jövő Záloga csapatát búcsúztatta, hogy aztán jóval keményebb ellenféllel, a BVSC csapatával kelljen szembenéznie a döntőbe kerülésért folyó harcban. Kazár Dóra lendítette meg a szekeret, s a lányok végig tartották a két-három tusos előnyt, végül 45:29-re nyertek. A döntőben a Vasas kezdett jobban, de Dékány Kinga és Petri Renáta egymást fölülmúlva megfordította a mérkőzést és csapatuk végül magabiztosan, 45:38-ra győzött. Ez a kvartett, mint már annyiszor, ismét bebizonyította, hogy nincs jobb nála a hazai mezőnyben.

A fiúk versenyén 19 csapat vett részt. A csabaiak (Keszthelyi Zsombor, Szabó Bence, Kolczonay Balázs, Lenkefi Soma) az Érd csapatával kezdtek, kicsit döcögősen, de a végén nem fért hozzá kétség, hogy melyik a jobb team (45:31). Az MTK ellen rendkívül szorosan alakult az eredmény, de ez csata is csabai győzelemmel zárult (45:42). A döntőre elfáradtak Keszthelyiék, egyedül Szabó Bence teljesített jól, így a honvédos legények nyakába akasztották az aranyérmet, a viharsarkiaknak a szépen fénylő ezüst jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában