Labdarúgás

2019.09.10. 14:16

A labdarúgás ismét összehozta az embereket

A fiatalon elhunyt dr. Fekete Nándor emlékére ötödik alkalommal rendeztek Mezőberényben U13-as nemzetközi tornát. A Debreceni Loki Focisuli az utolsó pillanatban lemondta a részvételt, helyére a Gyomaendrődi Labdarúgó Egyesület ugrott be.

G. P.

Az eseményen több neves vendég is tiszteletét tette, így Dankó Béla, országgyűlési képviselő, az MLSZ elnökségi tagja, Siklósi István, Mezőberény polgármestere, Pásztor József a Békéscsaba korábbi kiváló játékosa és edzője, Barkász Sándor a Békéscsaba 1912 Előre tulajdonosa, Polonkai Zoltán dekázókirály és Tóth Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei igazgatóság instruktora, Péter Ferenc, a Maros Megyei Közgyűlés elnöke, Fülöp László Zsolt Szováta polgármestere, és Arros Dénes szovátai tanácsos..

Balról jobbra: Arros Dénes (tanácsos-Szováta), Kajlik Péter, Dankó Béla, Fülöp László Zsolt, Szováta polgármestere

A mérkőzések mellett többféle ügyességi labdajátékban próbálhatták ki magukat a gyerekek. Volt hetes rúgás, labdavezetés és dekázás.

– Az esemény bebizonyította, hogy a sport, a labdarúgás mennyire összehozza az embereket, még ha egy fájó esemény miatt kellett is találkozni. A torna szervezését és lebonyolítását illetően csak pozitív visszajelzéseket kapunk, ami megerősíti bennünk azt a hitet, hogy ezt tovább kell folytatni – mondta Kajlik Péter a Mezőberényi Gyermekfoci Alapítvány elnöke, főszervező.

A Berényi Gyermek FC csapata büntetőkkel kapott ki a bronzéremért folyó küzdelemben /Beküldött felvételek/

Végeredmény: 1. Békéscsaba Labdarúgó Akadémia, 2. Orosházi MTK-ULE 1913, 3. Grosics Labdarúgó Akadémia, 4. Berényi Gyermek FC, 5. Újpesti TE, 6. Szováta (romániai), 7. Székelyudvarhely (romániai), 8. Gyomaendrőd.

Különdíjasok: Legjobb kapus: Horváth Zoltán (Grosics Akadémia). Legjobb játékos: Vörös Barnabás (Békéscsaba LA). Gólkirály: Bánszki-Horváth Gergő (OMTK-ULE) 6 találattal. Legjobb mezőberényi játékos: Bak László. Legjobb mezőberényi általános iskolás játékos: Kis Gergő. Legjobb szovátai játékos: Nyitra Szabolcs. Legjobb székelyudvarhelyi játékos: Vass Lóránd. Fai-play díj: Gyomaendrőd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában