Darts

2019.08.05. 16:14

Ölei ott lesz a vébén

A Békéscsabai Darts Sportegyesület 10 éves fennállása során a tavalyi évben tört meg a csend: két játékos bekerült a magyar válogatottba. Szabó Dániel az ifjúságiak, míg Ölei Annamária a felnőttek között képviselte hazánkat. Idén folytatódnak a válogatott kihívások.

Munkatársunktól

bty

Darts Alig telt el egy év a magyarországi darts-Európa-bajnokság után, ahol a Békéscsabai Darts Sportegyesület számos játékosa vett rész szervezőként, és a klub kiválósága, Ölei Annamária első válogatottságaként játékosként mérettette meg magát. Ebben az évben Románia ad otthont a világ legjobb játékosainak, Kolozsváron rendezik a világbajnokságot, amelyen a csabai egyesület ismét érintett lesz több fronton is.

Az éves teljesítménye alapján – ami folyamatosan felfelé ívelt ebben az esztendőben – Ölei Annamária ismét magára öltheti a válogatott mezt Kövesdi Andrea szövetségi kapitány döntését követően. A tavalyi keret egy helyen változott a hölgyeknél, így a kétszeres és regnáló országos bajnok, illetve kétszeres Ausztria Open-győztes Ihász, Ölei duó a világ legjobbjai ellen mutathatja meg tudását.

Ölei Annamária így értékelte a válogatottságát: – Ez az év nem úgy kezdődött számomra, ahogyan szerettem volna. Az eredmények nem jöttek, habár mindig a dobogó környékén voltam. Az év második felére viszont formába lendültem, páros nemzeti bajnok lettem zsinórban másodszor, és az Osztrák Opent is második alkalommal nyertük meg Veronikával.

Csabai válogatottak: (balról) Papp Rajmund, Ölei Annamária és Szabó Dániel, aki tavaly szerepelt az Eb-n /Beküldött fotó/

– Nem voltam még világbajnokságon, minden álmom ez volt, hogy eljussak egy ilyen nagy versenyre. Mivel sűrű a magyar női mezőny, így csak remélni tudtam, hogy beválogat a szövetségi kapitány. Fantasztikus érzés ismét magamra ölteni a válogatott mezt, mindent megteszek, hogy méltón képviseljem az országomat és az egyesületemet.

– Megtisztelő, hogy ismét az ország legjobb női játékosa oldalán állhatok párosban a dobóvonalak mögé, felemelő érzés, de már nem újdonság. A következő pár hónap a kemény munkáról szól majd.

A világbajnokság másik békéscsabai vonatkozású híre, hogy Filyó Tibor, az egyesület elnöke is ott lesz a vébén, hiszen utánpótlás-szövetségi kapitányként kijelölte négytagú keretét, így az ifjúsági Európa-bajnokságról, Ankarából hazahozott Európa-bajnoki cím után újabb kihívások elé néz a tehetséges fiatalokból álló válogatott.

A válogatottak sorát nem zártuk még le, hiszen az ifjúsági válogatott szűk keretének tartalék játékosa volt az a Papp Rajmund, aki mindösszesen még csak 14 éves, és a serdülők mezőnyében juttatja célba nyilait, és lehet a Békéscsabai Darts SE első egyéni országos bajnoka. Ennek ellenére az ifjúsági és felnőttmezőnyben is számos szép sikert ért már el.

Nyert nyílt versenyt, Magyar Darts Liga-fordulót, a felnőtt- és ifjúsági mezőnyben szépen menetelt a nemzetközi porondon is Szlovákiában, valamint és az osztrák fővárosban, Bécsben. Legutoljára az International Youth Challenge mezőnyében, Bécsben, majd Budapesten szerzett világranglistapontokat.

A felnőtt- és ifjúsági világbajnokságot október 7-ike és 12-ike között rendezi meg a World Darts Federation, a román szövetséggel karöltve, Kolozsváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában