Labdarúgás

2019.08.02. 16:30

Megújult a csapat és a szakmai stáb is Szarvason

Zsinórban vívja tesztmérkőzéseit a Szarvasi FC megyei I. osztályú labdarúgócsapata, amelyet az elmúlt héten három hazai találkozón is szemügyre vehettek a szurkolók. Szükség van a sok játékra, hiszen az edzői stáb és a játékosállomány alaposan átformálódott a nyári holtidőben, kell idő amíg minden összecsiszolódik.

Gajdács Pál

A célokat lefektették, az utánpótlás csapatoktól a felnőttekig, szeretnék magasabb szintre emelni a szakmai munkát, de a kiszolgáló létesítményben mutatkozó évtizedes infrastrukturális elmaradást is felszámolnák.

– Az előző évünk nem minden téren úgy alakult, ahogy szerettük volna – ismerte el Bukovinszky Béla, a klub alelnöke. – Elkerülhetetlenek tűnt tehát a csapat és a szakmai vezetés átalakítása. Ifjabb Somogyi János jól ismeri a házon belüli viszonyokat, edzői pályafutása első évében, Kondoroson nyomban érmet szerzett, miközben bizonyította, hogy agilis, tehetséges szakember. Az új impulzusok mellett fontosnak tartottuk a csapat megerősítését, így került hozzánk hét jól képzett labdarúgó. Többségük magasabb szinten is szerephez jutott már, éppen ezért fűzünk komoly reményeket a leigazolásukhoz.

A kapus Krnács Richárd (Hódmezővásárhelyi FC) és a jobb szélső Styecz Milán (Füzesgyarmati SK), közvetlenül a harmadik vonalban szerepelt az előző évben, de rendelkezik NB III.-as rutinnal további három védő, Bozsó László (Tiszafüredi VSE), Vozár Dávid (Kondorosi TE) és Süli András (Kondorosi TE) is. Farkas Jánostól (Kondorosi TE) a gólokat várják, Sindel Roland érkezésétől (Orosházi MTK-ULE 1913) pedig a pálya bal oldalán remélnek javulást az előre játékban. A nyolcadik új ember Varga István lesz, az U19-es csapat kétszeres gólkirálya, aki ugyancsak helyet követel magának a 22 tagú keretben.

Ugyanennyi a távozó és leálló labdarúgók száma. Lévai Balázs és Kukovecz Dániel az Orosházi MTK-nál folytatja pályafutását, a gólkirály Sztojka Ádám a Szeghalomhoz írt alá, Murvai Dávid a Jaminával egyezett meg, míg a két klub partneri viszonyának eredményeként Körösfalvi Kristóf, Magyar Martin és Pecznik Péter Csabacsűdre igazolt. Nem számíthatnak az edzők ősszel Kiri Bence szolgálataira sem, aki tűzoltó iskolába jár majd, várhatóan január végén tér vissza, ám öccsére, Kiri Mátéra a felnőtt és az U19 egyaránt épít.

Akadnak változások az edzői stábban is. Ifj. Somogyi János munkáját Závoda Gábor segíti asszisztens edzőként, az U19-es fiatalokat változatlanul Füredi János irányítja, az U16-os korosztály pedig – a korábbi csabacsűdi felnőttcsapat edzőjéhez –, Sonkoly Lajoshoz került Sechna Gábortól. Az alsóbb korcsoportoknál Valastyán Balázs lépett be, aki a 9 éveseket gardírozza az új bajnoki évben. Darida Norbert (U13), Truczka Tamás (U11) és Farkas Arnold (U7) változatlanul az előző évi csapatát viszi, a kapusokat ellenben Lévai Balázs helyett István Norbert készíti fel.

Az eddigi felnőtt edző, Rétes Pál sem maradt munka nélkül. Az ő feladata klubigazgatóként az edzők szakmai munkájának koordinálása lesz, hogy sokkal szervezettebb keretek között működhessen különösen az utánpótlás.

– Nem csinálunk titkot belőle, úgy próbáltuk megerősíteni a csapatot, hogy legyen esélye a bajnoki cím megszerzésére. Hivatalosan az első három hely valamelyikére várjuk a társaságot, de tejes mértékben csak azzal lennénk megelégedve, ha jövő ilyenkor már az NB III.-ra készülhetnénk – fogalmazta meg az elképzeléseket Bukovinszky Béla.

– Utánpótlás és infrastrukturális téren is vannak hiányosságaink. Előbbiben a nevelőmunka színvonalának emelése, és az igazolt játékosok létszámának további növelése a terv. Hasonló fontosságúak a napirenden lévő infrastrukturális fejlesztések. Első lépésben a kiszolgáló épület állagmegóvását szeretnénk elvégezni, valamint egy nagy méretű műfüves játékteret megépíteni az egykori salak borítású pálya helyén.

A Szarvasi FC őszi kerete

Kapusok: Kasik Viktor (1997), Rohony Márk Gábor (2001), Krnács Richárd (1996)

Védők: Szikora Milán (1988), Viszkok Dániel (1999), Bakró Géza Attila (1980), Polonszki Patrik (1998), Takács János Dávid (1993), Kiri Bence (1999), Bozsó László (1991), Süli András (1987), Vozár Dávid (1995)

Középpályások: Zima Dániel (1997), Kriska Norbert (1998), Farkas Norbert (1998), Medvegy Ákos (1992), Varga István (1999), Styecz Milán (1993), Sindel Roland (1998)

Támadók: Klimaj Zoltán (1976), Furár Róbert Tibor (1993), Kiri Máté (2002), Farkas János (1992)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában