Kézilabda

2019.08.08. 09:07

Kukelyék a négy közé jutottak az Eb-n

Az EYOF-en a közelmúltban bronzérmet nyert Kukely Anna, az NB I.-es EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE irányítója a hét elején csatlakozott a szlovéniai ifjúsági Európa-bajnokságon szereplő magyar U17-es ifjúsági válogatotthoz.

Verasztó Lajos

A középdöntő első mérkőzésén a magyar női ifjúsági válogatott négy gólos győzelmet aratott a celjei U17-es Európa-bajnokságon. Ifj. Kiss Szilárd együttese 26–22-re győzte le az eddig százszázalékos Svédországot. A mieinknél Kukely Anna egy góllal járult hozzá a sikerhez.

A norvégok ellen a magyar együttes Celjében nagy csatában 28–27-re nyert, és ezzel bejutott a legjobb négy közé. Az első félidő után ifjúsági válogatottunk 16–12-re vezetett. Ezen a találkozón Kukely Anna nem szerzett gólt. A mieink a döntőbe jutásért Dániával mérkőznek.

Ifj. Kiss Szilárd, a magyar válogatott szövetségi edzője: – Újra bebizonyosodott, hogy a kézilabdában nem lehet a matematikára hagyatkozni, hiába vertük simán néhány hete a norvégokat, most egy egészen más mérkőzést játszottunk. Ugyanakkor építő győzelem volt, a lányok a tavalyi nyílt Eb döntője után újra bizonyították, hogy kiélezett szituációban is lehet rájuk számítani.

A középdöntő végeredménye:

1. Magyarország 6 pont

2. Svédország 4

3. Norvégia 2

4. Ausztria 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában