Kenumaraton

2019.07.29. 15:28

Szombaton ismét kenumaratont szerveznek Szarvason

Augusztus 3-án, szombaton ismét megrendezik a hagyományos Szarvasi Kenumaratont. Az idei immáron huszonkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Szarvasi Kenumaratonra a szervezők várják a résztvevőket.

Munkatársunktól

A rendezvény megnyitóját 9.45 órakor tartják, majd 10 órától szakaszos indítással, kategóriánként, öt perc kivárással, kevesebb induló esetén egyszerre indítással rajtol a mezőny. A verseny távja: 21 km (ebből mintegy 1,1 km szárazföldi szakasz, 4 km a Hármas-Körös szakasz, 16 km a Holt-Körös szakasz).

Altmann Roland főszervező elmondta, az eddigi nevezések alapján két sárkányhajó már megtelt, és további mintegy hetven nevezőjük van. A szervezők várják a további előzetes nevezéseket a szarvasi kenumaraton oldalán.

A nevezéskor kötelezően küldendő adatok:

kategória, név (hajónév, csapattagok neve)

cím

korosztály

pólóméret (ennek hiányában a fennmaradó méretekből tudnak csak pólót biztosítani!)

Szarvasi kenumaraton

Az érdeklődök öt kategóriában nevezhetnek

Családi: 3-4 személyes kenu

Amatőr: 3-4 személyes kenu

Profi: 3-4 személyes kenu

Cégek, szervezetek: 4 személyes kenu

Dragon4: 4 személyes kenu

A rendezvény díjazása: A kategóriák első három helyezettje érem díjazásban részesül. Minden nevező egy db emlékpólót kap, és részese az ebédnek. A kategóriák első helyezettjei különdíjban részesülnek.

A Szarvasi Kenumaraton díszvendége a harminchat éves, idén visszavonult Kis Gábor, a 2008-as pekingi olimpián aranyérmet nyert, száznegyvenötszörös válogatott vízilabdázó lesz. A tervek szerint a gerincbántalmakkal bajlódó kiváló center egy rövid szakaszon beül majd az egyik hajóba. Kis Gábor a szolnoki csapattal 2017-ben Bajnokok Ligáját, és LEN Szuperkupát nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában