Asztalitenisz

2019.07.16. 10:03

Szántosi Dávid második lett a vigaszversenyben

Ostravában a magyarok számára befejeződtek a küzdelmek az idei utánpótlás Európa-bajnokságon.

Verasztó Lajos

A legjobban szereplő magyar fiatalok is csak a negyeddöntőig jutottak. Az ifjúsági fiúknál egyéniben András Csaba az elődöntőbe jutásért 4:1-es vereséget szenvedett a francia Pickardtól. Az ifjúsági leány párosban a Harasztovich, Tiefenbrunner (magyar, német) duót a Kazanyceva, Tajlakova (orosz) kettős búcsúztatta a négy közé jutásért.

A serdülőknél leány párosban a legjobb 16 közé jutásért Balogh Ágnes Kíra (PET-BAU ASE Orosháza–Békési TE) Adamik Csengével az oldalán 3:0-ra kikapott a Hursey, Sommerová (walesi, cseh) kettőstől.

A serdülő fiúk vigaszversenyében (64 induló a még újonckorú, 13 éves Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE) szépen menetelt. Először a szlovén Golnikot győzte le 3:0-ra, majd a négy közé jutásért a horvát Petek ellen nyert 3:1-re. Az elődöntőben a svájci Ott Lukas ellen játék nélkül jutott tovább. A fináléban az olasz Vallino Costassa ellen állt asztalhoz, és 3:0-ra kikapott, így Fest Attila edző tanítványa a második helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában