Tenisz

2019.07.29. 17:15

Kétnapos emlékversenyt rendeztek Szarvason

A helyi teniszezők harmadszor tisztelegtek versennyel az egykori kiváló szarvasi teniszoktató, Venásch György emlékének.

Verasztó Lajos

Számos egykori tanítvány ütötte a labdát hétvégén az Erzsébet-ligeti pályákon, de sokan érkeztek a megyéből és azon kívül is. Az idilli hangulatot még a viharos időjárás sem tudta elrontani. Szombaton éjjel komoly vihar csapott le a városra, ami jelentős csapadékot hozott, de a gondos házigazdáknak köszönhetően a pályák vasárnap is bírták a strapát.

A szokások szerint idén is három kategóriában hirdettekgyőztest. Szingliben harmincan vetélkedtek, a párosoknál pedig 16 duó csatázott. A 45 év alattiak egyéni vetélkedését a gyulai Oláh Imre nyerte, miután a fináléban a fővárosi Ott Ákosnál bizonyult jobbnak.

A 45 pluszosoknál szeghalmi siker született Megyeri Ákos révén, aki a döntőt a gyulai Kovács Zoltánnal vívta. A férfi páros kategóriában Gruner Benedek és Bagdán Tamás jóvoltából a házigazdák egysége diadalmaskodott, a fináléban az apa-fia alkotta békéscsabai Mihály István, Mihály Dánie párost két vállra fektetve. A két nap konklúzióját megvonva általános volt a megállapítás, hogy a tornát jövőre is folytatni kell!

Végeredmény:

45 év alatti egyéni:

1. Oláh Imre (TSZSK Gyula)

2. Ott Ákos (Budapest)

3. Parczen Benedek (Szarvasi TC) és Mihály István (Tréning Center)

45 év feletti

Egyéni:

1. Megyeri Ákos (Szeghalmi TK)

2. Kovács Zoltán (TSZSK Gyula)

3. Samu Tamás (Szarvasi TC) és Bécsi Alexandru (Nagyszalonta)

Páros:

1. Gruner Benedek, Bagdán Tamás (Szarvasi TC)

2. Mihály István, Mihály Dániel (Tréning Center)

3. Ott Ákos, Tóth Tamás (Budapest, Szarvas) és Oláh Imre, Nemes Attila (TSZSK Gyula, Tréning Center)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában