labdarúgás

2019.06.05. 18:41

Berényi Tibor a Gyula edzője

Bíró Róbert helyét Berényi Tibor veszi át az új bajnoki évre a Gyulai Termál FC megye egyes csapatánál. A 37 esztendős szakember a most lezárult idényt a Dobozi SE megyei II. osztályú együttesénél töltötte, amellyel ezüstérmes lett az Északi csoportban.

Gajdács Pál

– A vezetőség nevében köszönjük szépen Bíró Róbert munkáját, nagyon nehéz időszakban került a csapathoz, igyekezett a legtöbbet kihozni az évből. Sok fiatal játékosunk van és lesz is a keretben, úgy láttuk, hogy más típusú edzőre lesz szükség a következő évben, ezért nem hosszabbítottunk. Berényi Tibor pedagógusként közelebb áll a tinédzser korosztályú, vagy az abból éppen csak kilépő játékosokhoz – ismertette az edzőváltással kapcsolatos álláspontot Dobi Róbert klubelnök.

Nem csak a kispadon lesz változás, de az öltözőben is gazdát cserél jó néhány fogas. Nem titkoltan a saját nevelésű, illetve helyi kötődésű labdarúgókat preferálják majd, egy, az ideinél masszívabb és „gyulaibb” csapatot szeretnének.

– Nagy változások előtt állunk, hiszen a vezetőség határozata szerint Bogár Imre, Okos István, Kádár László és Kovács István további szolgálataira nem tartunk igényt, míg Sáss Ádám, Nagy Ede és Sándor Bence iskolai tanulmányai miatt más városba költözik, ezért nem a Termálban futballozik a jövőben. Bíró Tamás utánpótlás-edzőként segíti tovább a gyulai labdarúgást, míg Franciskovic Denis odahaza, a Vajdaságban keres magának új csapatot – ismertette a veszteséglistát az elnök.

A távozók pótlására előrehaladott tárgyalásokat folytatnak több egykori saját nevelésű labdarúgóval is, konkrét egyezség hiányában azonban még nem kívánják megnevezni az érintetteket.

– A Szelei János vezette U19-es együttesből négy tehetséges fiatal, Megyesi Szabolcs, Kurta Barnabás János és Bíró Levente középpályás, valamint a támadó, Barthalos Dávid felkerül a felnőtt kerethez, ahol ketten is komolyabb szerephez juthatnak. Melléjük természetesen szeretnénk néhány rutinos labdarúgót is a sorainkban tudni, hogy az ideinél merészebb terveket tűzhessünk ki. Velük az elvi egyezség megköttetett, már csak az átigazolási lappal kell megerősíteni, amire többek esetében ezen a héten sor kerülhet – mondta Dobi Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában