Fekvenyomás

2019.05.23. 12:37

A vésztői Balog Nátán junior világbajnok

Tokióban folytatódott az idei ifjúsági–, junior–, nyílt– és masters világbajnokság, amelyen több mint negyvenöt ország emelői vesznek részt.

V. L.

A junior férfiaknál 74 kg-ban (7 induló) mutatkozott be Balog Nátán, a vésztői Marvel Team SE ifjúsági világbajnoka. Elsőként a 215 kg-mal magabiztosan megbirkózott, majd második fogásként a 222,5 kg kifogott rajta. Az utolsó kísérlet előtt beindult a taktikázás, mivel még négyen is esélyesek voltak a világbajnoki címre. Balogh Nátán aki a legkönnyebb volt a legjobbak között harmadik kísérletére kinyomta a 225 kg-ot. Mivel a folytatásban az ukrán, valamint a két kazah versenyző sem tudott nagyobbat nyomni 225 kg-nál, így a vésztőiek tehetséges fiatalja könnyebb testsúlyával a kazah Tulegenov Kuanyshbay előtt aranyérmet szerzett.

Berke Lóránd edző Tokióból jelentkezett, és a szakvezetőtől megtudtuk Balog Nátán új felnőtt országos csúccsal, 225 kg-mal 18 évesen minden idők legerősebb mezőnyében a 23 évesek között védte meg világbajnoki címét.

Beküldött felvételek

Néhány napja szerzett világbajnoki címe mellé egy ezüstérmet is begyűjtött Cserna János a japán fővárosban. A vésztőiek rutinos, 51 éves versenyzője a masters 2-es kategóriában 295 kg-os új masters 2-es országos csúccsal ezüstérmet nyert a +120 kg-osok mezőnyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában