Kick-box

2019.04.20. 16:57

Békés megyei aranyak az Austria Classic Világkupáról 

A kick-box sport rendkívül sűrű tavaszi versenynaptárában fogynak a versenyek, ahogyan halad az idő. Legutóbb Innsbruckban a nagy hagyományokkal bíró Austria Classic Kick-box Világkupát rendezték meg, amelyen 39 ország több, mint 248 klubjának 1196 sportolója küzdött az érmekért. A világkupa része azoknak a versenyeknek, amelyeken ranglista pontokat lehet szerezni a válogatottsághoz.

Munkatársunktól

Az osztrák viadalon kívül már csak a budapesti, május közepén megrendezésre kerülő világkupán lehet pontokat szerezni a magyar sportolóknak, így érthető, hogy még nagyobb lett az ausztriai viadal jelentősége. A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület, a mezőberényi HED-LAND Sportcsarnok SE, és a battonyai Barátság SE versenyzői vettek részt a jól szervezett, szép környezetben megrendezett megmérettetésen.

A világkupa három napja alatt 12 küzdőtér, és két ring működött, sőt, külön, nem kívánt „műsorként” még egy bombariadó is színezte az eseményt. Szerencsére mindez csak vaklárma volt, erre a sportágra nem is jellemző az ilyen riogatás. Ez azonban nem zavarta meg a Békés megyei versenyzőket, hiszen sok bajnoki övet, és és érmet hoztak haza. Többen nem érték be egy éremmel, más kategóriában is eredményesen szerepeltek. A legeredményesebb a battonyai Mezei Nikolett volt, aki két szabályrendszerben sem talált legyőzőre.

A Lakótelepi SE Debreczeni Dezső vezette point-fighting csapata a point-fighting szabályrendszerben a klubok között a harmadik, az összes szabályrendszert nézve a hetedik lett, ami nem kis teljesítmény. A Barátság SE 41. a mezőberényiek a 117.helyen fejezték be a versenyt, az élen a magyar Király-team végzett.

A Békés megyeiek eredményei. Point-fighting szabályrendszer. Juniorok. Lányok. +65 kg: 3. Koszecz Boglárka (Bcs. Lakótelepi SE-Debreczeni team).

Kadett 2 (Ifjúsági) korosztály. Fiúk. 37 kg: 2. Malatyinszki Bendegúz (Bcs. LTP SE-Debreczeni team). Lányok. 37 kg: 2. Petró Lili (Bcs. LTP SE-Debreczeni team). 42 kg: 1. Leszkó Kitti

(Bcs. LTP SE-Debreczeni team). +65 kg: 2. Koszecz Boglárka.

Kadett 2 kcs. Csapat: 3. Bcs. LTP SE-Debreczeni team (Tóth Dusán, Szák Tamás, Vadi Olivér, Koszecz Boglárka, Leszkó Kitti).

Kadett 1 (serdülő) korosztály. Fiúk. 28 kg: 1. Szaszák Dominik (Bcs. LTP SE-Debreczeni team). 42 kg:1. Malatyinszki Bendegúz. Lányok. 28 kg: 1. Kozmann Mónika (Bcs. LTP SE-Debreczeni team). 47 kg: 2. Pántya Réka (Bcs. LTP SE-Debreczeni team). +47 kg: 3. Péter Magdolna (Bcs. LTP SE-Debreczeni team).

Kadett 1 csapat: 2. Bcs. LTP SE-Debreczeni team (Csiernyik Zsombor, Szaszák Dominik, Malatyinszki Bendegúz, Pántya Réka).

Gyermek korosztály. Fiúk. 27 kg. 1. Petró Bálint (Bcs. LTP SE-Debreczeni team). 30 kg: 3. Petró Bálint. 33 kg: 2. Matuska Máté (Bcs. LTP SE-Debreczeni team).

Lányok. 30 kg: 3. Fördős Jázmin (Bcs. LTP SE-Debreczeni team). 33 kg: 3. Fördős Jázmin. +36 kg: 3. Jancsó Lili (Bcs. LTP SE-Debreczeni team).

Zöld öv alattiak kategóriája. Kadett 2 (Ifjúsági) korosztály. Lányok. 55 kg: 3. Faragó Rita (HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény). Kadett 1 kcs. Fiúk. 32 kg: 2. Gyeraj Ákos (Bcs. LTP SE-Debreczeni team). 42 kg: 3. Hajdu Szilárd (HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény). +42 kg: 1. Szák Dániel (Bcs. LTP SE-Debreczeni team). 42 kg: 1. Szaszák Nikolett (Bcs. LTP SE-Debreczeni team).

Full-contact szabályrendszer. Juniorok. Lányok.. 48 kg: 2. Szeleczki Lilla (HED-LAND Sportcsarnok

SE Mezőberény).

Light-contact szabályrendszer. Lányok. Juniorok. 65 kg: 1. Mezei Nikolett (Barátság SE, Battonya).

Kick-light szabályrendszer. Juniorok. Lányok. 50 kg: 2. Szeleczki Lilla. 65 kg. 1. Mezei Nikolett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában