labdarúgás, megye II.

2019.02.01. 21:18

Szabadkígyósi kontingens igazolt Megyerre

Jelentős vérátömlesztésen esik át a megye kettes Mezőmegyer SE alakulata, amely meglehetősen rosszul zárta az őszi szezont az Északi csoportban.

G. P.

Mindössze egy győzelmet számlál és hiába játszott hét alkalommal is döntetlent, azért csak egy pontot osztanak. A megszerzett 10 egységgel az utolsó előtti, 11. helyen áll, a lemaradása 8 pont a Békés mögött.

A rájátszásig még szeretnének javítani a pozíciójukon, ezért is döntött úgy a vezetőség, hogy komoly rutinnal felvértezett, több NB I-et is megjárt játékossal erősíti meg a csapatot.

A legtöbb játékos neve a már megszűnt Szabadkígyósi SZSC felnőtt csapatához köthető.

A legnagyobb fogás kétségkívül a településről származó 35 éves középpályás, Majoros Árpád, aki a már megszűnt NB II-es Orosháza FC-ben tűnt ki, majd az akkor NB I-es Vasashoz igazolt. Kipróbálta magát a lengyel Cracovia Krakow csapatában, megfordult a Békéscsaba 1912 Előrében is, több ízben játszott Szigetszentmiklóson, majd ceglédi, váci állomás után legutóbb a Pénzügyőrben tűnt fel.

A labdarúgásban tájékozottaknak aligha kell bemutatni Futaki Krisztiánt (40), a 183 centi magas védő két-két időszakban erősítette az Orosháza FC és a Békéscsaba 1912 együttesét, utóbbiban élvonalbeli rutint szerezve. Természetesen ő is tagja volt az egykori szabadkígyósi sikercsapatnak, a tavalyi évet az OMTK-ULE 1913 gárdájánál töltötte.

Nagy erősítés még a játékkal már csak az öregfiúk csapatban foglalkozó NB B-s múlttal bíró volt gólzsák, futsalban az élvonalig jutó Cseke Tamás és a két sok nagy csatát megélt, Ekker Attila (43) és Tolnai Ferenc (43). Mindannyian Szabadkígyóson játszottak utoljára. Aláírt már a fiatal, 23 éves Moka Bence és a korábban Jaminában is megforduló Majernik László is.

Eldőlt az is, hogy Gyebrovszki Zoltán László és Lukoviczki János egy időre szögre akasztja a cipőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában