vízilabda

2019.02.09. 17:55

Rászolgált volna az egy pontra a Békéscsaba

Az utolsó pillanatban lőtt góllal győzött a vendég ceglédi csapat.

G. P.

Swietelsky-Békéscsaba–Ceglédi VSE 8–9 (1–3, 3–1, 1–1, 3–4)

Vízilabda OB I B-s mérkőzés, Békéscsaba, 100 néző. V.: ifj. Kádár, Juhász. Békéscsaba: Ormai – Tóth F. 2, Páll 2, Mucsi 2, dr. Szilágyi K., Ajtai 2, Takács. Cs.: Hesz, Laczó P., Gellény, Borsos, dr. Szlávik. Edző: dr. Szilágyi Kristóf, Fodor Ádám. A Cegléd dobói: Hajek, Simon G. 3-3, Muth 2, Simon B. 1.

Gól emberelőnyből: 5/0, ill. 3/2. Büntetők: 0/0, ill. 1/0. Az eredmény alakulása: 0–3, 3–3, 6–7, 8–8.

Az első öt percben a ceglédiek egy 3–0-s szériával nyomatékosították, hogy nyerni érkeztek a békési megyeszékhelyre. A folytatásban azonban volt ehhez mit szólnia a hazai csapatnak, hasonló szériát produkálva egyenlítettek. Ezután fej-fej mellett haladt a két csapat, ám mindig a vendégeknél volt a minimális, egygólos előny. Végül is a negyedik negyed végéig befagytak a frontvonalak. A finishez közeledve Páll Bence 26 másodperccel a vége előtt újra döntetlenre hozta a találkozót (8–8), ám a vendégek emberelőnyhöz jutottak, és Simon Gábor ezt kihasználva hat másodperccel a vége előtt gólt lőtt, ezzel el is dőlt a pontok sorsa.

Az elején figyelmetlenség miatt elengedte a ceglédieket a Békéscsaba, ám aztán nagy szívvel játszva visszajöttek a mérkőzésbe. A folytatásban aztán betartotta a pályaválasztó a megbeszélteket, de azért be-becsúszott egy-egy egyéni hiba, amiből a nem túl extrát nyújtó Cegléd mindig betalált az egyébként jó teljesítményt nyújtó Ormai Zoltán kapujába. Nem volt túlságosan látványos a találkozó, ám annál küzdelmesebb, de igazán sportszerű. Alig volt kiállítás, ami kevés játékmegállítást jelentett, viszont ez azt hozta magával, hogy alaposan elfáradt mindkét együttes a derbi végére. Amelyet végül pechesen veszített el a békéscsabai alakulat, a teljesítményük alapján rászolgáltak volna minimum egy pontra.

Dr. Szilágyi Kristóf: – A csapat ismét nagy tartásról tett tanúbizonyságot, a fegyelmezett játékunk kis híján pontot, pontokat eredményezett, de sajnos ez néhány egyéni hiba miatt nem realizálódott. Az is igaz, győzelmünk esetén ezek ajándékpontok lettek volna, ám fontosabb, hogy a jövő hét végén elhozzuk a három egységet a fővárosból az egyik rivális, a MAFC otthonából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában