röplabda

2019.02.18. 11:54

Maradt még sorozat, ahol vigasztalódhat a Békéscsaba

Szívfacsaró volt látni a békéscsabai szurkolóknak a nyíregyháziak kirobbanó örömét az Érd Arénában, amikor egy jó blokkal a mérkőzés utolsó pontját is megszerezte a szabolcsi csapat a vasárnapi Magyar Kupa-döntőben. Mindenki elismerte azonban, hogy a Fatum-Nyíregyháza megérdemelten védte meg a címét.

Gajdács Pál

Fotók: Imre György

Fotó: Imre György

Sokakban felmerült, hogy a szerdai nemzetközi kupamérkőzés, a fárasztó hazaút után vajon mennyire képes felszívnia magát – elsősorban mentálisan – a Swietelsky-Békéscsabai RSE csapata, de a tavalyinál bővebb játékoskeret és az a tény, hogy a csapatban több, nagy csatát átélt profi játékos is szerepel, bizakodásra adott okot. Kétségtelen tény, hogy a Nyíregyháza idei csabaiak elleni roppant kedvező mérlegével nagy nyomást helyezett a kétszeres Magyar Kupa-győztesre. A csabaiak mentális fáradtsága, és a szabolcsiak elejétől látott magabiztossága rányomta bélyegét a találkozóra és a tavalyi ötszettes vereség után most három játszma végén dőlt el a kupa sorsa. Az első szettben hét szettlabdája is volt Tóth Fruzsináéknak, a másodikban pedig hiába volt több fellángolása is a békéscsabaiaknak, a nyírségiek mindig lelohasztották a lelkesedésüket. A viharsarkiak nyitásfogadása a harmadik felvonásban is katasztrofális volt, Maticsék már hét ponttal is vezettek, s bár a végén a csabaiak indítottak egy attakot, a döntő szituációkban megint csak a Fatum játékosai bizonyultak a határozottabbnak.

A Békéscsaba jövőre ismét megpróbálhatja megszerezni a harmadik MK-trófeáját, ám a magyar bajnokságban és Közép-európai Ligában még idén vigasztalódhat a csapat, lesz lehetősége arra, hogy az aranyérmet megkaparintsa.

A mérkőzést követően Tálas Zsuzsanna, a Békéscsaba csapatkapitánya értékelte az elveszített kupadöntőt:

– Nem tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát, mindig kapaszkodni kellett, a játék egyetlen elemében sem voltunk jobbak. Szerdán a CEV-kupa elődöntőben nagyon jól játszottunk, de megbeszéltük, hogy a vasárnapi egy másik mérkőzés lesz, ám úgy tűnt, hogy ez csak szavakban maradt meg. Nagyon tompák voltunk.

– Nagyon örülök és boldog vagyok, hogy sikerült megnyerni a Magyar Kupát! Ebben az évben a döntőig négyszer sikerült megvernünk a Békéscsabát. Próbálták úgy beállítani, hogy most nem fogunk nyerni, de megmutattuk nekik, hogy egy nagyon kemény csapat vagyunk és számolni kell velünk a magyar Kupában és a magyar bajnokságban is! – nyilatkozta klubja közösségi oldalán Tóth Fruzsina, a Nyíregyháza fiatal, nagyot játszó liberója.

– Mindenki a fáradtságról beszél, de egy kupadöntőben ez nem lehet kifogás – mindezt már Paul Bogdan, a Békéscsaba vezetőedzője nyilatkozta az Origónak. – Persze, nagyon sok meccsünk van, rengeteget utazunk, ami nehéz, de erre készülünk, ezért dolgozunk. Meg kell érteni, hogy ezzel jár az, hogy jó csapat vagyunk, és hogy minden mérkőzésen harcolni kell. Nem helyeztünk nyomást a Nyíregyházára. Mondhatni, hogy mumusunk lett a Fatum, ott van a fejekben, talán az előző négy eredmény is ott volt, de az összes közül a mai lett volna legfontosabb. Ezeket el kell felejteni, mert valószínűleg találkozunk velük a rájátszásban, el kell űzni ezt a rossz szellemet. Hinnünk kell magunkban, mert bizonyítottunk a héten is, hogy mire vagyunk képesek, és bízom is a lányokban. Nincs kétségem afelől, hogy ez a meccs nem fog megismétlődni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában