kajak-kenu

2019.02.01. 14:10

Legjobb harminc között a klubrangsorban

„Soha rosszabb évet!” – így is summázhatnák 2018-at a Békési Kajak-kenu Club háza táján. S ezt nemcsak a klub zászlóshajójának számító, világversenyeken évek óta nagyon eredményes Laczó Dániel, hanem szinte a teljes versenyzői, edzői és vezetői gárda elmondhatja.

G. P.

Laczó Dániel (jobbra) szállította az eredményeket. Beküldött felvétel

– Nagyot lépett előre kenusunk, Laczó Dani az U23-as korosztályban, aki a portugáliai maraton-világbajnokságon kenu egyesben bronzérmes lett, a felnőttek között Dóczé Ádámmal negyedik. A horvátországi kontinensbajnokságon pedig a felnőtt párosok versenyében Nagy Gergellyel bronzérmes. Komoly feladatot jelentett neki a helytállás, bár így sem evezte ki a teljes tudását, sok fejlődési lehetőség van még benne, a rövidebb távon, olimpiai számban is odaérhet a legjobbak közé – fejtegette Kálmán Tibor, a Békési Kajak-kenu Club ügyvezetője. – Tárgyalásban állunk a szegedi egyesülettel, ahol Dani edzője, Seller László is dolgozik, valószínűleg át fog igazolni a Tisza-parti egyesülethez. A szegediektől ugyanakkor komoly szakmai segítséget kaptunk már eddig is, így vehetett részt szakmai oktatáson a békési nevelésű edzőnk, a csabai csoportunk vezetője, Juhász Bence is. Bízom benne, hogy az utánpótlásunk létszámban még jobban fel fog duzzadni. Békés megyében egyébként egyedül mi végzünk kenusoktatást.

Laczó Dániel (jobbra) szállította az eredményeket. Beküldött felvétel

Kálmán Tibor elmondta, hogy az elmúlt években átalakították a csoportjaikat, önálló lányegységet hoztak létre. A békésiek tavaly öt régiós válogatottat neveltek ki, a 160 klubot számláló, 96 pontszerző klub között a 28. helyen végeztek.

– A sárkányhajósaink a szarvasi Körös Dragon keretein belül versenyeznek sikeresen, hiszen a klubvébén ötödikek lettek – tért át a szabadidős sportolókra az ügyvezető, aki elmondta, hogy igyekeznek segíteni a kajak-kenu iránt érdeklődőket.

– Aki vízre akar szállni, annak minden segítséget megadunk. Tavaly sikeres vízivándortábort tartottunk, tizenkét csoport ment végig a Körösön kijelölt útvonalon – büszkélkedett Kálmán Tibor, aki megjegyezte, hogy 2012 óta folyamatosan fejlesztik az infrastruktúrát, ami megfelelő.

– Idén lesz nagyválogatott versenyzőnk, de régiós egészen biztosan. Az egyesületi rangsorban szeretnénk megtartani előkelő helyünket – beszélt a célokról az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában