fekvenyomás

2018.12.12. 18:54

Kilencedszer bajnok a vésztői Marvel Team férfi csapata

Az Orosházi Toldi SE is remekelt az országos fekvenyomó bajnokságon.

Verasztó Lajos

Hétvégén a Győr-Moson-Sopron megyei Beleden rendezték meg immáron huszonnyolcadik alkalommal a korosztályos, felnőtt és masters fekvenyomó magyar bajnokságot és para-erőemelő ranglista versenyt. A viadalon ott volt a sportág két legnagyobb megyei klubja, a vésztői Marvel Team SE és az Orosházi Toldi SE, amelyek sok éremmel tértek haza, a vésztői Marvel Team pedig megnyerte a férfi csapatversenyt.

A Marvel Team SE csapata 2 női és 7 férfi versenyzővel képviseltette magát a rendezvényen. Cserna Petra az 52 kg súlycsoportban három sikeres gyakorlattal, 65 kg-os eredménnyel junior magyar bajnoki címet szerzett és megnyerte az abszolút kategóriát is. Eredményével a felnőtteknél második helyen végzett. Csongrádi Imréné a masters II-es kategóriában szintén hibátlanul versenyzett, a 80,5 kg-os teljesítményével magyar bajnoki címet szerzett, amely új országos csúcs is, ezzel a felnőttek között ezüstérmes lett.

A férfiaknál a 74 kg-os Szívós Ádám 175 kg-os eredményével magabiztosan nyerte a kategóriát, és megérdemelten szerezte meg első felnőtt magyar bajnoki címét.

Mikó Imre és Nemes Róbert a 93 kg-ban próbált szerencsét. Mikó Imre masters III-as korcsoportban 150 kg-os eredményével kategóriája legjobbjának bizonyult és egyéni csúcsot is nyomott, amivel abszolút értékelésben a második helyen végzett. Nemes Róbert először versenyzett a 93 kg-os súlycsoportban. Ő mérlegelt a legkönnyebb testsúllyal (86,8), ennek ellenére 225 kg-os teljesítményével megszerezte hetedik magyar bajnoki címét. A 74 kg és 83 kg-os címe mellett ez már a harmadik súlycsoport, ahol győzött.

A 105 kg-ban Berke Lóránd, a Marvel Team SE vezetője folytatta a magabiztos versenyzést. 240 kg-os teljesítményével az ötödik magyar bajnoki címét gyűjtötte be.

Cserna János folytatta a versenyzést 120 kg-os súlycsoportban, amelyet 260 kg-mal megnyert, de eredménye elmaradt a legjobbjától. Célja a 293 kg-os magyar csúcs megdöntése volt, ami most nem sikerült. Ezzel az eredményével is az abszolút kategória harmadik helyén végzett, míg masters II-ben aranyérmet szerzett és abszolút első helyen is végzett.

Beküldött felvétel

A +120 kg-ban Varga Endre és Csüllög Béla volt érdekelt. Varga Endre 220 kg-os teljesítménnyel a harmadik helyen végzett. Csüllög Béla végig versenyben volt az aranyéremért, 290 kg-os eredményével végül ezüstérmet szerzett és abszolút értékelésben is második lett. A Marvel Team csapata zsinórban kilencedik alkalommal nyerte meg a csapatversenyt, és 57 ponttal beállította az eddigi legmagasabb pontszámát is.

Az Orosházi Toldi SE hat versenyzővel képviseltette magát. Ők tíz arany–, két ezüst, és két bronzérmet nyertek. A 72 kg-ban a még ifjúsági korú versenyző, Rajos Vivien 60 kg-os egyéni csúcs teljesítésével az ifjúságiaknál, és a junioroknál is magyar bajnokként végzett, a junior abszolút értékelésben pedig harmadik lett. Ugyanebben a súlycsoportban, Pogány Andrea 87,5 kg-ot teljesítve, a felnőtteknél bronz-, a masters I-es korcsoportban aranyérmet nyert.

Schneider Erzsébet 84 kg-ban 80 kilót teljesített, amivel a felnőtt és a masters II. legjobbjaként fejezte be a versenyt. +84 kg-ban Lovas Mónika 145 kg-os fekvenyomásával a dobogó legfelső fokára állhatott a felnőtt kategóriában. A női csapat összesítésben a második helyen végzett.

A férfiak 105 kg-os mezőnyében, a masters III-as korcsoportban, Szarka Antal 100 kg-os nyomással zárt a második helyen. Véró Alex +120 kg-ban ugyanakkor nem talált legyőzőre, és junior kora ellenére a felnőtt mezőnyben is diadalmaskodott. Magabiztos, három érvényes nyomást produkált, végül 302,5 kg-ot teljesített, ami egyéni csúcsa. Ezzel a junior és felnőtt kategória magyar bajnoka lett, továbbá a két korcsoport abszolút bajnokaként fejezte be a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában