Úszás

2018.12.06. 16:34

Bondár Lilla és Veres Laura érmet nyert

Az idei Közép-európai országok junior úszótalálkozójának (egykor IBV néven futott) a közelmúltban a vajdasági Újvidék adott otthont, ahol a magyar válogatott — akárcsak tavaly — idén is első helyen zárt a pontversenyben és az éremtáblázaton is.

V. L.

A háromnapos viadalon az 50 méteres medencében rendezett versenyen ötven érmet szereztek a magyar fiatalok (25 arany, 13 ezüst, 12 bronz) ezzel pedig biztosan előzték meg a házigazda szerbeket és a harmadik szlovénokat.

A rendezvényen a 2004-2005-ben született lányok, és a 2002-2003-ban született fiúk álltak rajtkőre. Mind a magyar fiúk, mind a lányok taroltak, hiszen nem volt olyan finálé, ahol ne szereztek volna érmet vagy érmeket. Így nem meglepő, hogy a viadal legjobb és legeredményesebb versenyzője címet is két magyar fiatal, az Újpest kiválósága, Kós Hubert, és a Darnyi SC fiatal tehetsége, Nyirádi Réka nyerte el. Az előbbi 200 háton, 400 vegyesen, 100 pillangón, 100 háton és 200 vegyesen is diadalmaskodott. A lányoknál Nyírádi Réka halmozta az aranyakat, 100 gyorson, 400 vegyesen, 100 méter és 200 méter pillangón sem tudták legyőzni, ezenkívül az 50 méteres gyorsúszásban még egy bronzérmet is begyűjtött.

Jobbról a 200 mellen harmadik helyezett Bondár Lilla, a Triton SE versenyzője. Beküldött felvétel

A magyar küldöttségben két Békés megyei fiatal is helyet kapott: a Gyulai Várfürdő versenyzője, Veres Laura, valamint Vass Gyula edző tanítványa, a békési Bondár Lilla, a Triton SE úszója. Veres Laura a 200 méteres pillangóúszásban lett ezüstérmes 2:24,43 perces eredménnyel, és tagja volt az aranyérmet nyert magyar leány gyorsváltónak is, amely 3:57,51 perccel végzett az élen. Bondár Lilla a 200 méteres mellúszásban lett bronzérmes 2:40,66 perccel, a 100 méteres távon pedig 1:16,27-os idővel érkezett a célba, amivel az ötödik helyet szerezte meg.

A két klub egy-egy edzője, a várfürdős Juhász Jácint, és Vass Gyula is jelen volt a rangos újvidéki eseményen. Utóbbi így tekintett vissza a versenyre, illetve tanítványa teljesítményére: — Lilla, mint a 2004-ben születettek hazai ranglistavezetőjeként került be a magyar válogatottba, életében először ölthette magára a címeres mezt. Jól úszott, ez volt pályafutása második legjobb eredménye, csak a nyári, hazai bajnokságon ért el ennél jobb időt. Igazán nem hegyeztük ki a formát erre a viadalra, majd a hódmezővásárhelyi cikluszárón várok tőle esetleg újabb egyéni rekordot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában