Labdarúgás

2018.11.23. 15:52

Villanyfényes rangadó a Kórház utcában

Vasárnap 17 órakor Békéscsabán, a Kórház utcai stadionban az NB II.-es bajnokság rangadója következik, a 32 pontos, harmadik helyezett Békéscsaba 1912 Előre együttese a listavezető, eddig 37 pontot gyűjtött Gyirmót FC Győr csapatát látja vendégül villanyfényes mérkőzésen.

Verasztó Lajos

A válogatott mérkőzések miatti kéthetes szünet után folytatódik az NB II.-es bajnokság. A lila-fehérek idén még öt alkalommal lépnek pályára, ebből kétszer hazai pályán, háromszor pedig idegenben – beleszámítva a Soroksár elleni Magyar Kupa találkozót is. A Gyirmót FC Győr a 13. forduló óta vezeti a tabellát, a tizenhét lejátszott mérkőzéséből tizenkettőt megnyert, és október 7.-ike óta veretlen. Az Előre hazai pályán az őszi idényben még nem talált legyőzőre.

A két csapat eddig hatszor találkozott egymással. Kétszer a Gyirmót nyert, egyszer az Előre, három alkalommal döntetlen eredmény született, az összesített gólkülönbség 10–8 a Gyirmót javára. A 2017–2018-as szezonban két döntetlen született, tavaly októberben Békéscsaba–Gyirmót FC Győr 1–1, idén áprilisban Gyirmót FC Győr–Békéscsaba 2–2.

Boér Gábor, a békéscsabaiak fiatal vezetőedzője így vélekedik az esélyekről: – A szünet arra volt, jó számunkra, hogy a sérültjeink közül többen felépültek, így egy bővebb keretből tudjuk kijelölni a vasárnap pályára lépő csapatot. Vasárnap bevethető lesz a korábbi sérültek közül Pilán, Babinyecz, Gránicz, Mészáros és Szalai. Jelenleg csak Király és Tóth Dániel bajlódik sérüléssel.

A Gyirmót mind az anyagi hátteret, mind a játékos állományt tekintve előttünk jár, a vendégeknél sok volt NB I-es labdarúgó szerepel a keretben. Ennek ellenére mi a saját játékunkat szeretnénk alkalmazni, és hazai pályán a szurkolók támogatása mellett győzni szeretnénk. Fontos lesz a csapatmunka, mind védekezésben, mint támadásban egymást segítve kell játszanunk, és az adódó helyzeteket minél jobb százalékban kihasználnunk.

Színes lapok miatti eltiltott egyik csapat keretében sincs. A Gyirmótban két gólerős támadó szerepel, Nagy Patrik 11 góllal vezeti az NB II.-es góllövő listát, a nyáron Diósgyőrből érkezett Szarka Ákos pedig tíz gólt szerzett eddig az őszi idényben, így ők ketten a vendégek góljainak több mint felét szerezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában