Kosárlabda

2018.11.07. 12:38

Nem sikerült a pontrablás

Kikapott az Omnia&Pub Food Békés a Budafok ellen.

G. P.

Budafok–Omnia&Pub Food Békés 97:89 (18:18, 24:20, 32:28, 23:23)

Kosárlabda NB I. B-s férfi bajnoki mérkőzés. Budafok, 150 néző. V.: Nagy V., Lövei, Makra. Békés: Koma (18), Kertész (11/3), Boinitzer (17/3), Balog G. (5), Gruda (8). Cs.: Hajdú (2), Vass (8/6), Nagy B. (2), Farkas (2), Krisztics (16/3), Bánszki, Sipaki. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Budafok legjobb dobója: Puszta (25/15).

Bár hazai triplával indult a mérkőzés, de a következő percekben a kevesebbet hibázó vendégek szereztek vezetést, s ezt a negyed utolsó másodpercéig őrizték is. Viszont az első játékrészt egy újabb hazai hárompontos foglalta keretbe, s így 18-18-ról kezdődhetett a 2. szakasz. Két perces hullámvölgy következett a békésiek játékában, eladott labdák, hazai gyors kosarak, amivel átvette az irányítást a Budafok.

S bár végig ott lihegett a Békés vendéglátója nyakán, nem bírtak Komáék fordítani. Nagy volt mindkét csapat játékosaiban a feszültség, ez több hibát eredményezett a játékban. Már 8 pontra is eltávolodott a hazai csapat Boinitzeréktől, de a negyed végén nagy hajrával visszajött a Békés. A félidőre 4 pontos hátránnyal mentek pihenni Kertészék.

A második félidő Balog Gábor kosarával indult, utána azonban a legeredményesebb játékos, Puszta Dávid vezetésével 10:0-t produkált a Budafok.

A magabiztosnak látszó vezetés azonban nemhogy megnyugtatta volna a budafoki játékosokat, kapkodóbbá, fegyelmezetlenebbé vált a játékuk, ami újabb és újabb faultokban jelentkezett.

Kriszticsék jól használták ki a hazai hibákat, 7 pontra visszajöttek. Egy újabb hazai rohanást követően megint 10 pont fölé nőtt a különbség, 16 pontos hazai vezetésnél eldőlni látszott a mérkőzés sorsa.

Nem így gondolták ezt a békési oldalon, a negyed végén szerzett 7 ponttal ismét 10-en belül volt a Békés. Az utolsó negyedre maradt a döntés, végig két-három pont volt a különbség, de mindig a Budafok javára. A végjátékban Kertészék gyors faultjai után büntetőket dobhatott a hazai csapat, amit nem túl jó százalékkal értékesítettek, de a gyors békési akciók sem jártak eredménnyel.

Nem sikerült a bravúr, a fordítás, s az utolsó másodpercben dobott kosárral nyolc pontra hízott a budafoki előny. Nem sikerült az idegenbeli pontrablás a Békésnek.

Balog Vilmos: – Elismerésem a Budafok győzelméhez. Izgalmas, kemény, férfias mérkőzést játszottunk, ahol az ellenfél a második negyedben megszerezte a vezetést, és ezt követően már nem engedte ki a kezéből az előnyt. Sok mindent megpróbáltunk, többször is felzárkóztunk, de fordítani már nem tudtunk. Megérdemelten nyert a hazai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában