kézilabda

2018.11.19. 13:27

A megyei csapatok közül csak a Köröstarcsa tudott nyerni

A hétvégi NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzések eredményei.

Köröstarcsai KSK–Békéscsabai BDSK 35–28 (19–15)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Mezőberény, 110 néző. Vezette: Dohány, Nagy L.

Köröstarcsa: Wagner – Kánya 3, POLGÁR T. 13, Varsandán 1, BORBÉLY 6, LŐRINCZI 7, Kopcsák. Csere: KISS N. (kapus), Mészáros 1, Puskás, Schupkégel, Molnár K. 3, Fekete G., Bánfi 1. Edző: Molnár Zoltán.

Békéscsaba: Vlcskó B. – dr. Sári 4, Osgyán B. 7 (1), FEKETE L. 5, Morva 2, Felczán 5, Márton. Csere: Csörgő, Mézes (kapusok), Tokaji 1, Petrovszki A. 1, FARKAS B. 2, Papp, Kucsera, Kovács B. 1, Osgyán Zs. Edző: Labos Tibor.

Kiállítások: 12 perc + Bánfi kizárva, ill. 10 perc. Hétméteresek: 0, ill. 3/1.

A csabaiak kezdték jobban a megyei derbit (5. p.: 1–3), de a nagy rohanásban a tarcsaiaknak sikerült egyenlíteniük, majd a vezetést is átvették (18. p.: 10–6). Nagy küzdelem folyt a pályán, a gyors lerohanásokból szerzett szép gólokat méltán tapsolta a nézősereg mindkét része. A szünetig a hazaiaknak sikerült konzerválniuk a megnyugtató előnyüket.

A fordulás után tovább fokozták az iramot a tarcsaiak, többnyire pontosan fejezték be az akcióikat. A második oldalon ellenben több technikai hiba is vegyült a játékba, ennek köszönhetően az 54. percre tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés (31–22). Nagy iramú, színvonalas mérkőzést láthattak a nézők, amely méltó hírverése volt a sportágnak és a két csapatnak.

Kondorosi KK–Túrkevei VSE 27–28 (14–11)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Kondoros, 150 néző. Vezette: Bugyi, Nász.

Kondoros: Pankotai – Istenes 2, Raffai 5 (2), Kerekes 9, Kasnyik V. 1, Kósa 4 (1), RAVASZ 5. Csere: Gyurcsán (kapus), Simon 1, Arnóczki, Tóth G., Kasnyik T. Játékos-edző: Nagy József. A Túrkeve legjobb góldobói: Gyenge 8, Farkas 7, Békési 7 (1).

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1.

Álmosan kezdtek a hazaiak, a Túrkeve hamar kétgólos előnyre tett szert, melyet a 20. percig tartani tudott. A feljavuló védekezésének köszönhetően, a félidő utolsó 10 percében csak a KKK szerzett gólt, így hazai vezetést mutatott az eredményjelző a szünetben. A második játékrészben is sokáig vezetett a Kondoros, de néhány játékvezetői hiba inkább a házigazdát zavart meg, így a vendégek ki tudtak egyenlíteni, sőt a végjátékra már háromgólos vezetéssel érkeztek, amiből már csak faragni sikerült, de pontszerzésre nem maradt kellő idő…

Kiskunmajsai KC–Újkígyós FISE 33–20 (18–11)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Kiskunmajsa, 200 néző. Vezette: Szászfai, Tasnádi.

Újkígyós: Ecker G. – Biri, SKALICZKI N. 9, Balázsházi 5, Zubor 2, Balogh L., Vajna 3. Csere: Mezei M. (kapus), Tóth B., Lipták G., Csatlós 1. Edző: Dézsi Róbert. A Kiskunmajsa legjobb góldobói: Tan 6 (1), Vadkerti-Tóth 4.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 0.

Remek játékkal kezdte a meccset a vendégcsapat, a türelmes támadójátékkal kialakított helyzeteit sorra góllal zárta, így a 15. percben már négy góllal járt előrébb. Ekkor azonban védekezést váltott a Majsa, és áttért arra verekedős, durva stílusra, ami nem feltétlenül erre a sportágra emlékeztet. Ebben partnerre lelt a játékvezetőkben, akik sorozatban szórhatták volna a kiállításokat, és a piros lapot is használhatták volna. Ennek a harcmodornak a kígyósiak nem találták meg ennek az ellenszerét, így a szünetre már jelentős hazai előnnyel térhettek a csapatok. A pihenő után a házigazdák kezdtek jobban, sikerült megnyugtató előnyt kiharcolniuk. A tartalékos kígyósiak becsületére legyen mondva, hogy a kedvezőtlen eredmény ellenére mindvégig töretlen akarással küzdöttek, viszont helyzetkihasználásban lényeges javulásra lesz szükség a részükről.

Békéscsabai DKSE–Kunszentmártoni KSK 33–33 (17–13)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 100 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.

Békéscsaba: Sztancsik – Kéri 2, CSUZI 9, Kocsárdi 2, Karács 4, MURÁNYI 8 (2), Kovács Á. 3 (2). Csere: Kecskeméti, Mezei I. (kapusok), Masa 1, Benkő, Gábor, Kocsor,Szudár 1, Molnár G., Dimovics 3. Edző: Vólent János. A Kunszentmárton legjobb góldobói: Gelley 10 (1), Tóth L. 9 (4), Cselovszki 6.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 6/5.

Az első félidő a hazaiak tervei szerint alakult, fegyelmezett védekezéssel szűrték meg a vendégek támadásait, a másik kapu előtt viszont lerohanásokból könnyű gólokkal irányították a meccs menetét. Szünet után sem változott ez a leosztás, azonban a 40. perctől kezdtek előjönni a dekoncentráltság jelei. Ziccereket hibáztak a házigazdák, esetenként még az üres kapuba sem sikerült betalálniuk. Ezzel szemben a rutinos kunszentiek hosszú támadásokat vezetve lassították a tempót, szélsőik eredményességével rátapintottak a hazaiak gyengéire és a szerencsével sem hadilábon állva, a végjátékban ledolgozták a hátrányukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában