Torna

2018.10.22. 14:48

Összetettben és négy szeren is aranyérmes a csabai tornászlány

Amíg a békéscsabaiak nagy része a Kolbászfesztiválra készült, addig a Torna Club Békéscsaba versenyzői több helyen bizonyították, hogy tényleg a „Csabai az igazi!”

Gajdács Pál

Az ifjúsági és a felnőtt versenyzők a szlovéniai Mariborba utaztak, hogy elinduljanak az 51. Salamunov Memorial nemzetközi versenyen, melyen több nemzet is képviselte magát, így a magyarok mellett a szlovénok, a szlovákok, a horvátok, az osztrákok, a britek és az egyiptomiak.

A lányoknak igen jól sikerült a verseny, az ifjúsági kategóriában Szujó Hanna egyéni összetettben első helyezést ért el, így mind a négy szeren a fináléba is bekerült, amit szombaton és vasárnap rendeztek. Hanna ugráson, korláton, gerendán és talajon sem talált legyőzőre, mind a négy szeren a dobogó legfelső fokára állhatott. A másik csabai ifista, Purguly Zsuzsanna Kíra is szépen szerepelt, hiszen összetettben 9., míg a szerenkénti fináléban gerendán az 5. helyet szerezte meg.

Szabó Mónika a felnőtteknél kétszer is felállhatott a dobogó harmadik fokára, hiszen ugráson és talajon 3., korláton 5., míg gerendán a 6. helyen végzett.

A lányok felkészítő edzői: Zsilinszki Tünde és Petrovszki Pál.

A kisebbek szombaton Budapesten az országos leány kezdő csapat- és egyéni bajnokságon léptek szerekhez. Az eseményen 14 csapat, 74 induló mérte össze erejét. A TC Békéscsaba két csapattal indult, az A jelű az 1., míg a B egység a 9. helyen végzett.

Az A-csapat tagjai: Abdullah Darya, Miklósik Bianka, Potocska Polla, Szűcs Nóra. A B csapat tagjai: Czipa Vivien, Lakatos Dorina, Rondič Neira, Uhrin Anna Kerubina.

Egyéniben is nagyon jó eredményeket értek el a lányok, Abdullah Darya 1., Potocska Polla 5., Szűcs Nóra 7., Czipa Vivien pedig a 8. helyet szerezte meg, a népes 74 főből álló mezőnyben.

Felkészítő edzők: Mitykó Bianka Szabina, Vastag Levente és Juhász Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában