Küzdősport

2018.10.19. 14:12

Londonban nyert versenyt a csabai harcos

Az egyik leghíresebb szervezet, az IBJJF (International Brazilian Jiu-Jitsu Federation) által tető alá hozott London Openen versenyzett a napokban Hocz Csaba, a békéscsabai East Warriors MMA Gym sportolója.

G. P.

A több műfajban, így például az MMA-ban (amely eleve egy kevert harcművészeti forma) és kempóban is jeleskedő harcos egy rangos két napon át zajló, mintegy négyszáz versenyzőt felvonultató jiu-jicu viadalon nézett farkasszemet ellenfeleivel. Csaba kitűnően megállta a helyét, mivel vereség nélkül fejezte be a London Opent, kategóriájában megérdemelten állhatott fel a dobogó tetejére.

Beküldött felvétel.

Edzője, Kiss Károly a hazaérkezésüket követően elmondta, hogy a nagyon tehetséges, az ütéseket és rúgásokat nélkülöző, elsősorban a birkózásra, földharcra fókuszáló jiu-jicut öt éve művelő, immáron kéköves (ez a második övfokozat a brazil jiu-jicuban) Hocz Csaba összesen négy mérkőzést vívott a –100 kilogrammos súlycsoportban és mindegyik után az ő kezét emelték magasba.

– Két angollal, egy göröggel és egy skandinávval találkozott. Az az igazság, hogy bizony egyik sem volt könnyű mérkőzés, de Csaba szokásához híven nagyon jól harcolt, kettőt kopogással, kettőt pontozással nyert meg – beszélt Csaba párharcairól Kiss Károly. – Csaba öt éve kezdte el a jiu-jicut, és nagyon szépen halad előre. Jelenleg kéköves, a versenyzők ebben az időszakukban szerzik meg a legtöbb tudást, amiből később táplálkozhatnak.

Az edzőtől megtudtuk, hogy azért választották a London Opent, mert ebben a kategóriában ez volt a legközelebb megrendezett rangos verseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában