kézilabda

2018.09.18. 09:56

Döntetlennel is továbbjutott az OFKSE

Az orosházi csapat a találkozó nagy részében kézben tartotta a mérkőzést, de ötgólos előnynél túlságosan megnyugodtak.

ContiTech FKSE-Algyő–Orosházi FKSE-Linamar 28–28 (12–16)

Kézilabda Magyar Kupa férfi mérkőzés. Algyő, 150 néző. V.: Sándor, Szabó B. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M., Ferenczi 1, Balázs 6, Mátó 3, Mihály 5, Zalai 2. Cs.: Szabó L. (kapus), Ambrus 1, Döme 3, Lele 3, Kiss A. 1, Németh 2 (2), Zvolenszki 1. Vezetőedző: Bakó Botond. Az Algyő legjobb góldobói: Dolezsál 5, John 4 (1).

Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2.

Kezdetben nehezen születettek a találatok, a 6. percben még csak 1–1-et mutatott az eredményjelző, azután viszont egycsapásra „kinyílt a gólzsák” (11. p.: 4–6). A játékrész során határozott, agilis védekezés jellemezte az orosháziak játékát, jó kapusteljesítménnyel fűszerezve, ennek hatására a félidőt megnyugtató, 4 gólos előnnyel zárták a sárga mezes vendégek.

Egy darabig a szünet után is megmaradt ez a lendület, a legnagyobb különbség 5 találat volt a két fél között (41. perc: 15–20). A házigazdák szívósan próbáltak visszakapaszkodni a meccsbe, de az orosháziak eredményesen verték vissza a felzárkózási kísérleteiket. A hajrában azután visszafogottabbá vált a vendégek játéka, s ezt kihasználva egyenlített az Algyő (58. p.: 27–27). A továbbjutás izgalmas végjátékban dőlt el, de a látogatók arra ügyeltek, hogy megtartsák a továbbjutást érő eredményt, ami döntetlennel is nekik kedvezett.

Bakó Botond: – A találkozó nagyobb részében jól játszottunk, kézben tartottuk a mérkőzést. Ötgólos vezetésünknél mintha túlságosan megnyugodtunk volna, illetve amikor forgatni kezdtem a csapatot, akkor előjöttek olyan hibák, melynek nem lett volna szabad. A továbbjutást így is teljesítettük, dolgozunk tovább!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában