NB II-es kézilabda

2018.07.31. 09:11

Ütőképesebb csapat kialakításán dolgoznak Köröstarcsán

Aligha remélte bárki is Köröstarcsán, hogy a tavaly nyáron csapatnyi kulcsjátékost elveszítő KSK férficsapata megismétli, vagy akár csak megközelíti az ezüstérmet hozó előző évet.

Gajdács Pál

A lelkes és mindig nagyon motivált gárda a kiesés ellen küzdött, s végül 7 győzelemmel, 3 döntetlennel és 13 vereséggel az alsóházban, a jobbik kieső 11. helyen végzett úgy, hogy a 8. Békéscsabai Belvárosi DSK-tól csak három egységnyire volt lemaradva. A tarcsai együttes így is az NB II-ben folytathatja, mert felkérték arra, hogy vállalja a küzdelmeket.

A Köröstarcsa csapata (sárgában) a Békéscsabai Belvárosi DSK elleni tavaszi bajnokin. /Fotók: Imre György/

– Ha az utolsó mérkőzésünkön, a Makó ellen nem veszítünk nyolc-kilenc gólos vezetésünkről, elkerüljük a kieső pozíciót, de kevesen voltunk. Hét-nyolc emberrel nehéz végig bírni a hatvan percet azzal a rengeteg energiát felemésztő védekezési stílussal, ami ránk jellemző – beszélt a tavaszi véghajrá utolsó bajnoki mérkőzéséről Molnár Zoltán edző. – Sajnos menet közben már nem volt idő más védekezési módot begyakorolni. A mérkőzések nyolcvan százalékán nyerésre álltunk, de nehéz volt pótolni azt a nyolc-tíz embert, aki egy évvel korábban zömében a magasabb osztályba, illetve külföldi csapatokba igazolt, amire egyébként rendkívül büszkék vagyunk. Akik azonban végigjátszották az évet, azok szívüket-lelküket kitették a pályán.

Még egyszer nem szeretnének ilyen stresszes évet Köröstarcsán, ezért a klubvezetés, Lipcsei Zoltán polgármester és Széplaki Zoltán szakosztályvezető azon dolgozik, hogy kellőképpen erőssé, stabillá tegye a jövő évi keretet.

– Jó felé haladunk – szögezte le Molnár Zoltán. – Ütőképes csapat van kialakulóban. A kapus Wágner Mihályt és Wágner Lászlót visszahoztuk Orosházáról és az újkígyósi balkezes átlövő, Fekete Gergő, valamint a békési beálló, Kánya László is elkötelezte már magát hozzánk. Rutinos, NB I-et is megjárt játékos volt orosházi és békési Varsandán Áron, akivel szintén nagyot erősödtünk. Hozzánk tart Békésről Kopcsák Péter is, akinek ügyére pénteken kerülhet pont. A keretet látva reális célkitűzés a harmadik-hatodik hely valamelyikének megszerzése.

Ketten intenek búcsút Köröstarcsának, Novák Bence és a fiatal kapus, Földesi Bertalan.

– Berci nagyon sokat segített csapatunknak, módot fogunk arra keríteni, hogy elbúcsúztassuk – mondta a KSK edzője. A csapat hétfőtől már edzésben van, a vezetés közben egyeztet más csapatokkal, hogy a rajtig minél több felkészülési mérkőzést lekössenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában