békés - videóval/galériával

2018.07.27. 19:50

Újra varázsolt a világrekorder

A fizika törvényeit meghazudtoló, elképesztő trükkökkel szórakoztatta az érdeklődőket a békési Basket Camp péntek délutáni zárórendezvényén a többszörös magyar- és világrekorder labdazsonglőr, László Gyula. A nehéz helyzetben élő csúcstartót a program főszervezője, Nagy Csaba kezdeményezésére a kosártábor résztvevői adományokkal segítették.

Papp Gábor

A békési Basket Camp elnevezésű kosaras tábort idén már második alkalommal hívtuk életre megyei tehetségek számára. Ebben az évben mindenképpen szerettem volna, ha László Gyula is eljön hozzánk – nyilatkozta lapunknak Nagy Csaba. A főszervező fiatalember – akit egyébként éppen a héten vettek fel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építőmérnök karára – elmondta, hónapok óta figyeli a labdazsonglőr életéről és mutatványairól szóló híreket, tudósításokat.

László Gyula Békésen is elképesztő mutatványokat adott elő. /Fotó: Imre György/

– Egy rendkívül tehetséges emberről van szó, aki bemutatójával nagyban hozzájárult a tábor színvonalának további emeléséhez – ecsetelte. – Másrészt, sokat olvashattunk arról, hogy Gyula milyen nehéz helyzetben, és mégis milyen akaraterővel éli a mindennapjait.

 

(Körülbelül egy évvel ezelőtt több médium is beszámolt arról, hogy a labdazsonglőr hiába tart több rekordot, Hajdúhadházon nagy szegénységben, nyomorban tölti mindennapjait. Házán nem voltak ajtók, ablakok, a tető egy részét, kályháját is ellopták – a szerző.)

– Úgy tudom, hogy a körülményei javultak az elmúlt hónapokban, de azért továbbra sem nevezhetők ideálisnak – tette hozzá Nagy Csaba. – A tábor résztvevőit is megfogta Gyula sorsa, ezért igyekeztek segíteni.

László Gyula megerősítette, hogy sok támogatást kapott a közelmúltban. Már vannak ablakok és ajtók a házán, s egy kályhával is megajándékoztak. A tető ugyan továbbra sem ép, de a tehetség így is kedvesen, mosolyogva tekint a jövőbe.

– Álmok nélkül nem lehet élni. Az én nagy álmon pedig az, hogy a labdát a fejemmel egyensúlyozva felmenjek a világ legmagasabb épülete, az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban található 828 méteres Burdzs Kalifa tetejére. Persze ehhez még néhány magyar rekordot is szeretnék felállítani, és akkor talán szponzorokat is találhatok – tette hozzá.

 

Újabb csúcsok várhatóak Gyulától

Amikor Nagy Csaba főszervező László Gyula akaraterejéről beszélt, utalt arra is, hogy a 28 éves hajdúhadházi fiatalember havi húszezer forintot alig meghaladó jövedelméből minden hónapban félretesz pár ezer forintot álma megvalósítása érdekében.

A nevelőszülőknél felnőtt László Gyula betegségei miatt komolyabb munkát nem vállalhat, viszont naponta 5-6 órát gyakorol. Trükkjeihez ugyan videókat is néz, de számos mutatványt ő maga dolgozott ki. Legközelebb pedig a fővárosban szeretne egy új rekordot felállítani, bár erről nem szeretett volna egyelőre többet elárulni. Korábbi csúcsairól a teljesség igénye nélkül: Gyuszi például a homlokára helyezett műanyag flakonon egyensúlyozott egy focilabdát, miközben 10 perc 28 másodpercen át táncolt, illetve egy debreceni emeletes ház lépcsőin fel-alá, összesen 369 emeletnyit sétált labdával a homlokán, de BMX-es rekordok is fűződnek a nevéhez.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában