ökölvívás

2018.07.24. 09:39

A profik között remekeltek a Surman Boxing Team ökölvívói

Az elmúlt időszakban leginkább a profi ökölvívás területén foglalatoskodott a békési Surman Boxing Team csapata, amelynek a Feja Promotionnal baráti és sikeres az együttműködése, hiszen a surmanosok néhány tehetségesebb versenyzőjét Feja Tibor menedzseli.

Gajdács Pál

Két olyan gálát is rendeztek a közelmúltban Budapesten melyen volt békési érdekeltség. Az első alkalommal kisváltósúlyban, Surman Zoltán Jr. az első menetben kiütötte Donáth Mihályt, holott a mérkőzés, hat menetre volt tervezve.

– Zoli végig irányította a mérkőzést és az első menetben sikerült egy erős jobbhoroggal, fejen eltalálnia ellenfelét, aki ettől padlózott. Bár a számolást követően felállt Donáth, de a bíró hamarosan beszüntette az egyoldalúvá váló mérkőzést. Ezzel TKO győzelemmel zárta a mérkőzést – tájékoztatott Surman Zoltán, a békési versenyző edző-édesapja.

Beküldött fotó

Kovács Ákos ugyanezen a rendezvényen, nagy-középsúlyban mérkőzött egy szerb versenyző ellen. A fiúk azonnal egymásnak estek és Ákos testen padlóztatta ellenfelét, aki nem is tudta folytatni a mérkőzést, így Ákos KO-s győzelmet aratott, Surman Zoltán Jr.-hoz hasonlóan az első menetben.

Július 21-én, a két fiúhoz a nagykanizsai Tóth László is csatlakozott. Ezen a napon Surman Zoltán Jr., a kitűnő mérleggel rendelkező Hamar Rolanddal találkozott és hat menetben küzdhettek meg egymással. A mérkőzésen nem volt kétséges Zoli győzelme. Azonnal magához ragadta a kezdeményezést, viszont nem sikerült idő előtt befejezni a találkozót annak ellenére sem, hogy minden menetben több alkalommal is megrendítő ütésekkel találta el ellenfelét, így a végén hat menetben, egyhangú pontozással sikerült nyernie.

Kovács Ákos Szilágyi Sándor elleni találkozóját négy menetre tervezték, de Ákos nagyon kemény ütésekkel operált már a nyitó felvonásban. Ellenfelének szeme alatt jókora vérömleny keletkezett és a ringorvos beszüntette a mérkőzést, így Kovács Ákos ismét első menetes TKO-val győzedelmeskedett.

A Surman Boxing Team csapatának harmadik tagja, Tóth László, a rutinos Farkas G. Gábor ellen mutathatta meg tudását. Lacinak ez volt élete első profi mérkőzése, de ezt megelőzően szép amatőr pályafutást tudhatott a magáénak, országos bajnok és válogatott versenyző is volt. Lacin meg sem látszott a több esztendős kihagyás, határozottan nyomás alá helyezte ellenfelét, aki többször padlózott is, így az első menetben itt is véget ért a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában