kispályás labdarúgás

2018.06.13. 15:33

Háromból három kupasiker a csabai evangélikusok mérlege

Sorrendben harmadszor nyerte meg a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium a Fair Play Cup középiskolai országos kispályás labdarúgó-bajnokságot.

Gajdács Pál

A még tavaly ősszel kezdődő bajnokságban összesen 8539 fiatal vett részt, a 862 csapatból 542 volt fiú együttes. A sorozatra amatőr játékosok nevezhettek. A csabai evangélikusok a csoportküzdelmeket, majd a megyei döntőt követően a debreceni regionális döntőn vehettek részt, ahonnan második helyről jutottak a Telkiben megrendezett országos fináléba. A döntőt is figyelembe véve összesen 20 mérkőzést játszottak, 4-4-et a tavaszi és őszi fordulókon, 3-at a megyei, 4-et a regionális, és 5-öt az országos döntőben.

A békéscsabai evangélikus gimnázium kupagyőztes csapata, a kép bal szélén Kesjár Ruben edző

Kesjár Ruben, a csapat edzője elmondta, hogy a döntő nyolc együttesét két csoportba osztották, ahol körmérkőzéses rendszerben zajlottak a küzdelmek. Keresztjáték után a Békéscsaba és a váci Boronkay György Műszaki Szakgimnázium „Boró” néven szereplő csapata jutott a döntőbe.

– Amit három–egyre nyertük meg. A váciakat már a csoportunkban is legyőztük és az egész torna során csak egy gólt kaptunk, viszont tizenötöt rúgtunk – mondta Kesjár Ruben. – A Magyar Labdarúgó Szövetség öt éve indította ezt a sorozatot, melyet három éve átszervezett és Fair Play Kupára átnevezett. Azóta mindig a csabai evangélikus iskola győzedelmeskedett. Minden évben új csapatunk indult, igaz egy-két játékos már az előző években is szerephez jutott. A torna legjobb kapusa, Tóth Szilárd például már kétszeres győztes. Az ő három testvére a korábbi években ugyancsak volt már részese Fair Play Cup-győzelemnek. Csapatunkban szerepelt kézilabdázó, teniszező, kosárlabdázó, atléta és vízilabdázó is. A részvételünkben nagy segítséget nyújtott az iskola igazgatója, Köveskúti Péter, Tóth Márton, az MLSZ Békés Megyei Igazgatóság instruktora, valamint Pálos Lehel, Gálik György és Tóth Nándor.

A csabai evangélikusok győzelmével az ilyenkor szokásos serleg, érem, ajándék mellett egy háromnapos spanyolországi túra is járt. Augusztusban a helyszínen tekinthetik meg az Atletico Madrid és az olasz Internazionale barátságos labdarúgó mérkőzést.

A békéscsabaiak névsora: Vadász Levente, csapatkapitány , Horváth Gergő, Darabos György, Ivicevic Benjámin, Koszecz Máté, Korcsmáros Csaba, Barbat-Lőrincz Dániel, Tóth Szilárd, Práth Bence, Kovács Ákos, Szabó Donát, Séner Dávid, Kesjár Ruben edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában