labdarúgás

2018.05.25. 12:28

Nemzetközi tornán bajnok a csabai utánpótláscsapat

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia két csapattal vett részt Németországban az ISAR CUP nemzetközi labdarúgó tornán.

dav

Szarvas András és Szél Csaba edzők vezetésével kelt útra a két korosztályos csapat. Az utazás célja volt más labdarúgó kultúrák megismerése, nemzetközi tapasztalatok szerzése, valamint külföldi kapcsolatok felvétele, amelyek segítségével a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia bekapcsolódhat az utánpótlás labdarúgás nemzetközi vérkeringésébe.

Beküldött fotók.

A csapatok pénteken busszal indultak Békéscsabáról a németországi Moosburg városába a torna helyszínére. Szombaton reggel 9 órakor már kezdetét is vette a München melletti városban tartott nemzetközi utánpótlás labdarúgó torna 9 korosztályban közel 100 csapat részvételével. A színvonalas rendezvény egy ünnepélyes megnyitóval és a csapatok felvonulással kezdődött a Bajnokok Ligájának indulójára. Nagy élmény volt a Lilák számára a színes nemzetközi forgatagban képviselni Magyarországot és azon belül szűkebb környezetüket, a „Viharsarkot”.

Az első napon (szombaton) a csoportmérkőzések zajlottak, ahol a csapatok az utazás okozta fáradtság ellenére bizonyították rátermettségüket, mert az „A” csapat a 8 legjobb gárda közé jutott 2 nyert mérkőzéssel, míg a „B” együttes alig maradt le a továbbjutásról, s így a 9-10. helyért játszhatott a következő napon.

Másnap (vasárnap) három mérkőzés várt a csapatokra. A „B” gárda az előző napi bizonytalankodás után és az utazás fáradalmait végképp kipihenve imponáló magabiztossággal, 3 győzelemmel és 7-0-s összesített gólkülönbséggel szerezte meg a 9. helyet.

Az „A” csapatnak az elődöntőbe jutás volt a tét a következő mérkőzésen, ahol egy cseh csapattal az SKK Hovocovice-vel találkoztak. Ezen a mérkőzésen kifejezetten gólra törően játszott a csapat, mert az 5 rúgott gól mellett számtalan helyzetet alakított ki a lila-fehér gárda. Semmi kétséget sem hagyott arról ki az a csapat, akinek ezen a találkozón tovább kell jutni.

Következett a negyeddöntő a dán Aabenraa BK csapata ellen. A nagy tét ellenére végig mindkét csapat nagy iramot diktált és próbálta már az ellenfél tizenhatosánál megszerezni a labdát. Végig kiegyenlített volt a találkozó. Igazi nagy helyzetek nem alakultak ki. Inkább

nagy küzdelem jellemezte a két azonos képességű csapat találkozóját. Nem csoda tehát, hogy tizenegyesekkel dőlt el, hogy ki a továbbjutó.

A békéscsabai fiataloknak helyén volt a szívük ebben a kiélezett helyzetben is és magabiztosan értékesítve a büntetőket, végül bejutottak a döntőbe. A végső összecsapáson megint egy cseh csapat, a FK Banik Sokolov lett a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia ellenfele. Mindkét félnek volt mit törleszteni a másikkal szemben, hiszen a Sokolov a csabaiak „B” csapatát 3-0-ra verte az előcsatározások során, míg a mi fiataljaink már búcsúra kényszerítettek egy cseh (5-0) csapatot az elődöntőbe jutás alakalmából.

A találkozón már látszott a fáradtság mindkét együttes játékosain, így a végeredmény ezúttal is büntető rúgásokkal dőlt el. Az ellenfél rögtön az első tizenegyesét fölé rúgta, így tehát a csabaiak azonnal előnybe kerültek. Az akadémiai csapat tartását és mentális

felkészültségét mutatta, hogy a Lilák közül mindenki értékesítette a saját büntetőjét, így sikerült megnyerni a jól szervezet színvonalas nemzetközi tornát az U15-s békéscsabai csapatnak.

Megszületett tehát az első nemzetközi sikere a Békéscsaba Labdarúgó Akadémiának: az ISAR CUP elhódítása 2018-ban.

A békéscsabai játékosok programjába hazafelé még belefért a Bayern München profi csapatának az Allianz Arena-nak a megtekintése is, ami a kupa megnyerése mellé szintén maradandó élményt nyújtott az akadémistáinknak.

Eredmények:

Csoportmérkőzések:

FK Baník Sokolov /cseh/ – BLA „B” 3-0

JFV Mittelhessen /német/ – BLA „B” 0-0

9-10. helyezésért:

FC Moosburg /német/ – BLA „B” 0-4

TSV Moosburg /német/ – BLA „B” 0-1

Sportfreunde Mühlacker /német/ – BLA „B” 0-3

Csoportmérkőzések:

FC Arau /svájc/ -BLA „A” 0-1

Sportfreunde Mühlacker /német/ – BLA „A” 0-4

Negyeddöntő:

SKK Hovocovice /cseh/ – BLA „A” 0:5

Elődöntő:

Aabenraa BK /dán/ – BLA „A” 0:0 Tizenegyesekkel: 3:4

DÖNTŐ:

FK Banik Sokolov /cseh/ – Békéscsaba Labdarúgó Akadémia „A”

0:0 Tizenegyesekkel:4:5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában