Diáksport

2018.05.31. 09:12

Hatszázan a Három Város Sportfesztiválon

Hatszáz diák versengett szerdán a megyeszékhelyen az elsőségért az idei Három Város Sportfesztiválon. A rendezvény fő helyszíne a városi sportcsarnok volt, de többek között az Árpád fürdőben, a Kórház utcai műfüves pályán, a Kazinczy Ferenc iskola tornacsarnokában is küzdöttek a fiatalok.

V.L.

A diákok 12 sportágban – a szellemi vetélkedőktől a sorversenyeken keresztül a sárkányhajózásig – mérkőztek meg egymással. Az összesített eredmények alapján az előző három évhez hasonlóan ismét Békéscsaba csapatáé lett a vándorserleg. Érdekesség, hogy a 2015-ben létrejött rendezvénysorozaton évről évre egyre szorosabb az összetett verseny.

Fotók: Imre György

A rendezvényekre mind a három településről mintegy 200-200, kilenc és tizennyolc év közötti fiatal érkezett. A szervezőktől megtudtuk, szerettek volna egy „kis olimpiát”, egy olyan sportnapot szervezni, amelyen több sportágban, egy helyszínen mérhetik össze tudásukat a diákok, és amelyen Békés, Békéscsaba és Gyula fiataljai vehetnek részt. A programot 2015-ben Békéscsaba rendezte, 2016-ban Gyula volt a házigazda, tavaly pedig Békés várta a hatszáz diákot.

A rendezvényen párhuzamosan folytak a mérkőzések a három város csapatai között a labdajátékokban. Az idén nagyon szoros volt a Három Város Sportfesztiváljának végeredménye. Egy pont különbséggel azonban idén is Békéscsaba csapata nyert Gyula előtt, a harmadik helyen a békésiek végeztek.

Az ünnepélyes eredményhirdetéskor Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere gratulált a fiataloknak, és további sikereket kívánt nekik.

Izsó Gábor, Békés polgármestere is örömmel látta, hogy milyen lelkesen sportolnak, vetélkednek a diákok, ezzel sokat tesznek egészségük megőrzése érdekében.

A rendezvény végén Kónya István, Gyula város alpolgármestere meghívta a három város diákjait Gyulára, hiszen 2019-ben a fürdőváros lesz a fiatalok sportfesztiváljának házigazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában