diákolimpia

2018.05.14. 12:21

Bronzérmes a Petőfi utcai iskola csapata a diákolimpiai döntőn

Békéscsaba adott otthont a hétvégén alsó tagozatosok labdarúgó országos diákolimpiai döntőjének.

V.L.

A két korcsoportban a tizenkilenc megyei bajnok és a legjobb budapesti iskolák részvételével a kétnapos döntő vasárnap véget ért. A Békéscsabai Labdarúgó Akadémia Utánpótlás-nevelő Központjának pályáin a bajnoki címet a kicsiknél (I. korcsoport) budapesti Gloriett Sportiskolai Általános Iskola, a nagyobbaknál (II. korcsoport) a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola diákjai nyerték. A Békés megyét képviselő Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola 10. helyen végzett.

Fotók: Lehoczky Péter

Ami a I. korcsoportosoknál a budapesti Gloriettnek sikerült, az a II. korcsoportosoknál a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskolának. Nevezetesen: 100 %-os teljesítménnyel diákolimpiai bajnoki címet nyerni! A legnagyobb erőkifejtésre a fehérváriak a hazai, Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola ellen kényszerültek. A meccseit addig fölényesen nyerő Fejér megyei gárda a döntőbe jutásért 2–1-re nyert a csabai gyerekek ellen. A tóvárosiak az egész torna során 47 gólt szereztek, és csak kilencet kaptak.

A döntőben 7–4-re verték a budapesti XIII. Kerületi Hegedűs Géza Általános Iskolásokat. Így az aranyérem Székesfehérvárra, az ezüst a fővárosba került. A bronzérem Békéscsabán maradt! A petőfisek 3–2-re verték a kisdöntőben a Csornai Széchenyi István Általános Iskola 3–4. osztályosokból álló csapatát.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Kormos Mihály, a rendező Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke gratulált a döntőbe jutott 2-szer 20 csapatnak, s köszönetet mondott a szülőknek, az iskoláknak, a felkészítőknek is. Major Gábor, a versenybizottság elnöke megkérte a jelen lévő szülőket (jó sokan voltak!), tapsolják meg a kis futballistákat, hiszen a rekkenő hőség ellenére is igencsak kitettek magukért. Hosszan szólt a vastaps!

Ezt követően a csapatok átvehették okleveleiket, érmeiket. Az I korcsoportosok részére Herczeg Tamás, Békéscsaba országgyűlési képviselője és Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség delegáltja, a II. korcsoportosoknak pedig Szabóné Csendes Ildikó, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, valamint Kormos Mihály rendező sportszervezet elnöke adta át az elismeréseket.

Végeredmény

I. korcsoport: 1. Gloriett Sportiskolai Általános Iskola, Budapest, 2. Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola, 3. Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola, 4. Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Ált. Isk., Nyíradony, 5. Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola, 6. Wosinsky Mór Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Tolna... 10. Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola.

Különdíjasok Legjobb mezőnyjátékos: Tóth Miklós (Kozármisleny). Legjobb kapus: Varga Erik (Sárvár). Gólkirály: Wiesner Balázs (Tolna). A bajnokcsapat testnevelője: Hovanyecz Ferenc (Budapest).

II. korcsoport:

1. Tóvárosi Általános Iskola, Székesfehérvár, 2. Budapest XIII. Kerületi Hegedüs Géza Általános Iskola, 3. Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola, 4. Csornai Széchenyi István Általános Iskola, 5. Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Miskolc, 6. Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Hajdúszoboszló.

Különdíjasok

Legjobb mezőnyjátékos: Szép Márton (Csorna). Legjobb kapus: Zahorán Donát (Békéscsaba). Gólkirály: Csucsánszky Zoltán (Székesfehérvár). A bajnokcsapat testnevelője: Oláh Attila (Székesfehérvár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában