Szabadidős sport

2018.04.16. 17:14

Domokos András maradt az elnök

Békéscsabán, a Fegyveres­ Erők Klubjában tartotta ­beszámoló- és vezetőség­választó küldöttközgyűlését a közelmúltban a Békés­ ­Megyei Szabadidős Klubok­ Tanácsa. Az eseményen újabb négy évre Domokos Andrást választották meg a szervezet elnökének.

A küldött ­gyűlésen a megjelenteket ­Domokos András elnök, valamint dr. Tóth Miklósné, a Magyar Szabadidősport Szövetség Felügyelő Bizottságának tagja üdvözölte. Az elnök javaslatára az első három napirendi pontot, a szakmai és gazdasági beszámolót, valamint a közhasznúsági jelentést együtt tárgyalták. A dr. Tóth Miklósné által ismertetett anyagokat a klubok írásban előre megkapták, és hozzászólás nélkül, a tanácskozáson egyhangúlag elfogadták.

A negyedik napirendi pont keretében tartották meg a tisztújítást. Az elnökségi ­tagokat, az ellenjelölt nélkül elnöknek felkért Domokos Andrást, továbbá a felügyelő­bizottság három tagját, ­Takács Ferencet, Fábi Istvánt és Horváth Sárát is egyhangúlag választották meg a küldöttek nyílt szavazással.

A folytatásban a törvényi előírások által szükségessé tett alapszabályi módosításokat fogadták el a közgyűlésen, majd az idei versenynaptárt egyeztették. Rugalmassá tette a dolgot, hogy ezeknek a tervezetét ugyancsak előre megkapták a klubok. A rendezvénydömpingből kiderül, hogy idén nagyobb programokat is vállal a klubtanács, többek között a szomszéd megyékkel karöltve.

Az idei költségvetés ismertetésekor az elnök jelezte, hogy nehéz előre tervezni, mert a pályázatok sorsa még nem dőlt el, illetve ezután lesznek még olyan programok, amelyekre pályázni szeretnének. Összességében 13,398 millió forint bevétellel és 13 milliós kiadással számolnak.

Ezt követően átadták a Vándorkupát, amelyet minden évben a legaktívabb, legeredményesebb tagszervezet kap meg. Az elismerést a Végegyházi Barangolók Közhasznú Egyesülete érdemelte ki. ­Végül az elnök, elismerve dr. Tóth Miklósné klubtanácsban végzett munkáját, emlékplakettet nyújtott át az aktívának.

A Békés megyében folyó munka elismerését jelzi, hogy 2017-ben az egyesület elnökét, Domokos Andrást beválasztották a Magyar Szabadidősport Szövetség elnökségébe is, ezáltal még inkább érvényesítheti a megye érdekeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában