Karate

2018.03.30. 17:34

Négy szarvasi arany a szekszárdi viadalról

Szekszárdon rendezték meg a 23. Széki Kupa országos WKF karate versenyt. A viadalon 44 egyesület 516 versenyzője küzdött az érmekért.

V.L.

A Ruzsinszki György vezette szarvasi klub Megyesi Hunor, Kerti Kelemen, Kelemen Zsombor és Csányi Balázs utánpótlás korú, Nagy Máté és Bagi Dániel kadet, Tálas Bendegúz junior és Borzi Balázs felnőtt versenyzővel képviseltette magát a megmérettetésen. Nem is akárhogyan teljesítettek a fiatalok. A haladók között négy aranyéremmel zártak Bagi Dániel, Nagy Máté, Frankó Dániel és Tálas Bendegúz révén, ezzel a vidéki együttesek között élen végeztek az éremtáblázaton.

A korosztályos versenyzők mérkőzéseket ugyan tudtak nyerni, Megyesi Hunor és Kerti Kelemen fejrúgásokat is sikerrel bevitt, de az éremszerzésig ezúttal nem sikerült eljutniuk. A 14-15 évesek között Bagi Dániel első mérkőzését taktikailag fegyelmezetten hozta. A második körben ellenfele el tudott lépni tőle 2:4 arányban, ám Dani összeszedve magát, bizonyította győzni akarását, és az utolsó másodpercben határozottan végrehajtott fejrúgással 5:2-re fordított.

A döntőben is sikerült megelőző találatot bevinnie, majd később ellenfelét leléptették, így első helyen zárt. Nagy Máté a 61 kilósok között küzdött magabiztosan, dinamikus indulásaival és fejrúgásaival menetelt a döntőig, ahol megérdemelten nyert. Tálas Bendegúz hozta a Tatami Kupán működő fegyelmezett formáját, és a dobogó tetejére állhatott, ráadásul a döntőben a másik ágról egy korosztállyal feljebb is versenyző Frankó Dániel ért be, így szarvasi házi döntőt rendeztek. Frankó Dániel saját kategóriájában, a kadet +70 kg-ban kétséget kizáróan bizonyult a legjobbnak, a döntőben megelőző fejrúgással biztosítva be győzelmét.

Borzi Balázs a felnőttek között szállt versenybe. Néhány éves kihagyás után visszatérve rögtön sikerült több fejrúgást is bevinnie, ám ezeket túl erősnek ítélték a bírók, így nem sikerült vele előnyhöz jutnia, és a 4. helyen végzett.

Szarvasi helyezések. Kadet. 57 kg: 1. Bagi Dániel. 63 kg: 1. Nagy Máté. +70 kg: 1. Frankó Dániel. Junior. 76 kg: 1. Tálas Bendegúz, 2. Frankó Dániel. Felnőtt. 67 kg: 4. Borzi Balázs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában