Röplabda

2018.02.27. 15:05

Három nap után ismét egymással csatáznak

Szerdán ismét összecsap egymással a Linamar-Békéscsabai RSE női csapata és a Vasas Óbuda, mégpedig már a fővárosban.

G.P.

Győzött a Linamar-Békéscsabai RSE női csapata az Extraliga vasárnapi Vasas Óbuda elleni mérkőzésén, s ez a lényeg. Hogy milyen játékkal, az más kérdés, az első szettet kivéve a bajnok tompán, játszott, de 5 szettlabdáról 19:24-nél Glemboczki nyitássorozata, Molcsányi parádés mezőnymunkája és Fresco szokásos pontgyártása megfordította a második szettet, így már kettővel mentek a csabaiak.

A Vasas szépített a 3. szettben és a 4. sem volt sétagalopp békéscsabai szempontból. Szerdán ismét összecsap egymással a két csapat, mégpedig már a fővárosban. A piros-kékek, már nem nagyon végezhetnek jó helyen különösebb nyomás nélkül, felszabadultan röplabdázhatnak. Valamiképpen ezt a nyugalmat, felszabadultságot kell átvennie a Békéscsabának is ahhoz, hogy ne szakadjon meg az Extraligában a remek sorozat.

A 16 esztendős Szedmák Réka tavaly nyáron éppen nevelőegyesületétől, a Vasastól érkezett Békéscsabára. Vasárnap nem lépett pályára, ám bízik abban, hogy szerdán már lehetőséghez jut a volt csapata ellen.

– Nagyon remélem, hogy szerdán pályára kerülök és a társaimmal erőteljes játékkal rukkolunk elő. A vasárnapinál jobb játékkal szeretnénk megnyerni a mérkőzést – fogalmazta meg az egyértelmű célt a Linamar-Békéscsabai RSE fiatal négyes ütője.

A következő három hétben fontos megmérettetések várnak a viharsarki lányokra, hiszen előbb a Közép-európai Liga Final Four, majd a rákövetkező hétvégén a Magyar Kupa döntője következik, így a mindkét sorozatban címvédő csabaiak a Vasas elleni találkozón, és a szombaton következő Fatum Nyíregyháza elleni utolsó bajnokin már címvédésre alkalmas formában kell röplabdázzanak. A szerdai találkozó a Vasas Folyondár utcai sportcsarnokában kerül megrendezésre, 19.00 órai kezdettel.

A Linamar-Békéscsabai RSE vezetése kedden közleményben tudatta, hogy a Porsche Hungária Kft. lesz a március 10. és 11. között Békéscsabán sorra kerülő Közép-európai Liga négyes döntőjének névadó támogatója. G. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában