balett

2018.10.21. 13:47

Bemutatkozott a Magyar Nemzeti Balett Békéscsabán

A Magyar Állami Operaház és Filharmónia Magyarország közös „Operát az Operából!” című országjáró turnéja keretében a Magyar Nemzeti Balett klasszikus és modern repertoárjának kiemelkedő darabjait hozta el Békéscsabára, a Csabagyöngye Kulturális Központba pénteken este.

Hans van Manen három modern darabja – a Trois Gnossiennes érzékeny pas de deux-je, az ellenállhatatlanul szellemes Black Cake és a tüzes energiát árasztó 5 tangó – mellett négy nagy klasszikus balett – A hattyúk tava, Don Quijote, Spartacus és A kalóz – legjavát egy-egy nagyszabású pas de deux-be illetve pas de trois-ba sűrítve láthatta a telt házas estén a táncművészet iránt érdeklődő közönség.

Fotó: Kiss Zoltán

A Filharmónia és az Operaház következő közös produkciója a Tosca lesz november 30-án. A három felvonásos, koncertszerű előadáson a Magyar Állami Operaház zenekarát Halász Péter vezényli. Fellép Sümegi Eszter, Kovácsházi István, Fokanov Anatolij, Kovács István, Szüle Tamás, Szerekován János, Busa Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában