Hagyományok

2024.03.09. 16:08

Végvár Táncegyüttes alakult Gyulán

Zászlót bontott Gyulán a Végvár Táncegyüttes – közölte Facebook-oldalán Kónya István, Gyula alpolgármestere. A Végvár Táncegyüttes az egységet is szimbolizálja.

Végvár Táncegyüttes: tovább viszik a hagyományokat.

Fotó: Kónya István Facebook-oldala

Kónya István a Végvár Táncegyüttes létrejötte kapcsán kifejtette, a gyulai kulturális életet nem lehet elképzelni a népzene és a néptánc nélkül.

 

Végvár Táncegyüttes: az elődök útján

– Míg előbbi elsősorban Halmos Béla munkásságának és zenésztársainak köszönhető, addig utóbbi városunk néptáncmozgalmának két meghatározó együttesének, a 75. jubileumot is megélt Körös, valamint a fiatalságtól és vitalitástól duzzadó Harruckern Tánceggyüttesnek – fogalmazott Gyula alpolgármestere. – Mindkét csapat számtalan hazai és nemzetközi verseny díjazottja volt, s szinte versenyről versenyre hoztak dicsőséget nemcsak a táncegyüttes tagjainak, de szeretett városunknak is.

Az idő azonban változást sürgetett a tavalyi évben: a Körös „elfogyott”, a Harruckern pedig ment előre, de az alapokat meg kellett erősíteni. A két együttes szakmai vezetőinek tanácsa a város vezetésével együtt úgy döntött, hogy egy új, az egységet is szimbolizáló néptáncegyüttest alapít a régi-új tagokkal: így bontott zászlót a Végvár Táncegyüttes.

 

Egység, küzdés, kitartás

Napokban tartott munkamegbeszélésükön a táncegyüttest is működtető alapítvány létrehozásáról, a feladatokról, a célokról, valamint a kuratórium összetételéről is egyeztettek.

– Hisszük, hogy a Végvár Táncegyüttes az egység, küzdés és kitartás hármasát mindig figyelembe véve ugyanolyan sikereket fog elérni, mint az elődök, a Körös és a Harruckern! – hangsúlyozta az alpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában