Kórusnapló

2024.02.07. 11:14

Mona néni is ír a békési gimnázium történetéről szóló könyvbe

A békési református gimnázium történetéről szóló, május végén megjelenő könyvbe Sebestyénné Farkas Ilona, Mona néni, a kiváló karnagy is elküldi a visszaemlékezését, valamint a Békésen készült kórusfotókat is a szerző rendelkezésére bocsátotta.

Papp Gábor

Mucsi András, Mona néni, Polgár Zoltán és Sebestyén Márta kiváló hangulatú megbeszélést folytattak. Fotó: Polgár Zoltán Facebook-oldala

A napokban Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere és Mucsi András képviselő keresték fel Budapesten Sebestyénné Farkas Ilonát és lányát, Sebestyén Mártát, a világhírű énekest, hogy a segítségét kérjék egy helyi kiadványhoz. Mucsi András a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium történetét írta meg, amelyben többek között az iskola kórusa munkáját is feldolgozza. Az 1980-as években az intézmény munkatársa volt Mona néni, Békés díszpolgára, aki minden évben részt vesz a Békés-Tarhosi Zenei Napok kórustalálkozóján. A tanárnő a könyv szerzőjének átadta a kórusnaplót, amelyben minden fellépés meghívója és fényképes dokumentáció található. A képekből több bekerül a kiadványba.

Mona néni elmondta a látogatóknak, hogy nagyon szeretett Békésen élni és dolgozni. A gimnáziumnak vegyeskara volt, és nem csak hazai, hanem külföldi fellépéseket is vállaltak. A tanárnő egyébként köröstarcsai születésű, és a gimnáziumot a híres tarhosi énekiskolában végezte.

– Az átadott kórusnapló fontos kortörténeti dokumentum, amely sokat segít a Kádár-korszak vége iskolája történetének megírásához – mondta el lapunknak Mucsi András.

Sebestyén Márta, a világhírű énekesnő meghívást kapott Polgár Zoltán alpolgármestertől a Békés-tarhosi Zenei Napokra, amelyen a remények szerint önálló estet ad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában