Békéscsaba

2024.02.19. 11:30

A zene mindenkié: ifjúsági koncertet adtak a szimfonikusok a Csabagyöngyében – videóval

Hétfőn reggel a Csabagyöngye Kulturális Központ hangversenytermében adott a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar koncertet, melyre hat békéscsabai általános iskolából érkeztek diákok.

Dinya Magdolna

A gyerekek nagy figyelemmel kísérték az előadást. Fotó: Bencsik Ádám

Mohácsiné Szeverényi Ágnes, a Filharmónia Magyarország kulturális szervezője elmondta, minden tanévben három koncertes ifjúsági bérletet kínálnak a Békés vármegyei általános iskolás diákoknak. A koncertsorozat a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Filharmónia Magyarország és a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Közhasznú Kulturális Egyesület „A zene mindenkié” elnevezésű programja együttműködésében valósul meg. 

Ez a zeneóra ifjúsági koncertsorozat második állomása. A műsor mellett Szélpál Szilveszter moderálja a koncertet, így a komolyzenei élmény egészen fogyaszthatóvá válik a gyerekek számára, akik megismerhetik a hangverseny látogatásához kapcsolódó etikett szabályait is. A zenészek összeállítottak egy rendkívül színes műsort, amely tartalmaz nyitányokat, operaáriákat és Mozart és Erkel műveiből is hallhatnak a gyerekek népszerű idézeteket. A céljuk, hogy kedvet csináljanak a zenei tanulmányokhoz, és remélik, hogy a jövő komolyzenei közönségét is így tudják kinevelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában