Gyász

2024.01.03. 18:59

Elhunyt Futaki Attila békéscsabai képregényrajzoló

Elhunyt a magyar képregényrajzolás jelentős alakja, a békéscsabai származású Futaki Attila.

Beol.hu

Futaki Attilától búcsúznak.

Fotó: kultura.hu

Harminckilenc esztendősen, 2024. január 2-án méltósággal viselt, gyors lefolyású betegség következményeképp elhunyt Futaki Attila, a kortárs képregény Magyarországon és külföldön is rendszeresen publikáló, meghatározó alakja. A gyászhírt családja közölte a prae.hu művészeti portállal.

Futaki Attiláról a napokban portálunkon is írtunk. Egyebek mellett beszámoltunk arról, hogy dolgozott a Disney-nek is, de munkáival nem csak angolul, hanem számos egyéb nyelven is találkozhatunk. Az ő projektje volt, a Magyar rocktörténet, amelynek első kötete nemrégiben jelent meg.
„Nyers volt, őszinte, lélekkel teli, egy tömbből faragott magyar ember. Szerettem. Azon kevesek közé tartozott, akivel talált a szó, és ha ritkán ugyan, de nem értettünk egyet valamiben, akkor sem várt el magyarázkodást, hogy én hogy merészelem azt gondolni, amit” – búcsúzott Futaki Attilától a kultura.hu oldalon Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. Demeter Szilárd írását Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár is megosztotta közösségi oldalán: ,,Isten nyugosztalja Futaki Attila képregényrajzolót!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában